Kje so ptiči?

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

11. maj 2012 16:13

Ne samo ti, Vikica, ne samo ti....

Moj Viktor je tudi (ponovno) ves iz sebe, skoda, da nisem imela fotoaparata pri roki danes zjutraj, bi se dalo narediti nekaj, hm, kocljivih fotografij....

@ miszmoke:

kaze, da je Lidija prisla k pameti......bolje  vrabec v roki, kot golob na strehi.

Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 11. 2012 16:17

***amy***  

član od: 24.1.2008

sporočila: 289

11. maj 2012 16:34

elaphus je napisal/a:

Že tri jutra me okoli pol šestih zjutraj zbuja ščebetanje in čivkanje. Sinička ima (spet, že četrto leto ) gnezdo en meter stran od moje postelje, med njo in gnezdom je samo deska. Če se v sobi pogovarjamo, so mladiči vljudno tiho, ko pa mi umolknemo, prevzamejo besedo spet oni.

cervus

Lepo vzgojeni ptički.  

Amy C.

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

19. jul 2012 18:03

Naši ptički so postali objestni in nehvaležni.Najprej so mi pozobali skoraj ves rdeči ribez, sedaj so se spravili na fige, to so sicer bili zreli sadeži, toda, da so se lotili še zelenih jabolk carjevi, je pa že malo preveč.

Pasionka  

član od: 27.3.2012

sporočila: 16

21. jul 2012 1:06

Mene pa zanima kako je kaj z lastovkami...

Živim v blokarskem naselju in sem imela gnezdo leta in leta na oknu. Od kar smo naredili fasado mojih lastovk več ni

Letos pa opažam, da jih sploh ni. Ne vidim nobene jate.

Niti golobov ni več dosti redko kdaj katerega vidim...

So le hudourniki, vrane, vrabci in kosi. Sigurnoso še kakšni samo jih ne vidim in ne poznam.

Pasionka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

21. jul 2012 8:18

Pri nas lastovke so, tako mestne, kot kmečke. Pogosto jih zjutraj in zvečer gledamo, kako izvajajo letalne vaje. In ravno včeraj sem gledala gnezdo pod napuščem hiše, v kateri je cvetličarna, celo pod napuščem hotela**** imajo gnezda.

Vrane so lahko razlog, zakaj je manj drugih ptičev, saj jim plenijo gnezda. Morda pa jim nova fasada ne ustreza, si pomislila na to?

rimljanka

Pasionka  

član od: 27.3.2012

sporočila: 16

21. jul 2012 19:07

Glede fasade in našega gnezda -  sem to pričakovala žal tako pač je.

Me pa veseli, da imate vsaj vi mestne lastovke, ker naše jate več ni

Pasionka

lartep  

član od: 19.11.2008

sporočila: 165

22. jul 2012 9:37

Pri nas pa letos toliko raznovrstnih ptičev, kot jih še ni bilo. Živimo 'na vasi' in letos poleg lastovk( kmečkih in mestnih), vrabčkov, srak, vran, siničk, kanj in kosov tudi polno šmarnic, jata domačih golobov, škorci, črnoglavke, sivi muhar, pozimi brinovka itn.

Na žalost se jim je pridružila tudi naša skobčevka, kletko je veter zabrisal po tleh in je ena ušla  :(

Sicer se tolažimo, da je samo čakala, da dobi priložnost in oddide v ptičji raj v naši okolici.

lartep

Kotarca  

član od: 13.6.2010

sporočila: 614

2. dec 2012 19:38

Danes  je mojo krmilnico prvič obiskal plavček. Kako je lep in kako sem  sem ga vesela. V živo ga namreč nisem še nikoli videla. Tudi taščice , vrabci in kosi  postajajo vse bolj zaupljivi.

Kotarca

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

2. dec 2012 20:53

Tudi pri nas so se že pričeli problemi. Naš detel je obral že vse orehe, ki so ostali na drevesu, Ne vem kaj bo sedaj ko bo res pritisnila zima, mogoče  pride tudi on v krmilnico. Sicer pa so od njegovega tolčenja orehov imeli vsi okoliški ptički koristi. Kar pridno so pobirali, kar mu je padlo na tla. 

Letos mi je uspelo ubraniti grozdje z vinike, da ga niso vsega obrali škorci pred potjo na jug. Tako je ostalo kar precej hrane za ptičke, ki so ostale doma Sedaj moram dokupiti še samo nekaj semen in predvsem paziti, da dobim črne sončnice, ker le te jedo naši ptički.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

2. dec 2012 21:05

Črne? Te so ja vedno slabše od progastih. Pri nas je gostija že dolgo, naslednji vikend pride še loj, sem ga uspela kupiti v eni mesnici.

Drugače pa, ja, detel običajno pride na loj, tudi tirje naenkrat so že bili, pa tudi v krmilnici je že bil  kakšen, pa se ostali ptiči niso dali kaj posebej motiti.

Plavčki so pri nas dokaj običajni ptiči, lepo, da se pojavljajo tudi tam, kjer jih do zdaj ni bilo.

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti