Hetero

aljalja  

član od: 8.6.2003

sporočila: 140

tema odprta - 11. avg 2003 10:31 | ogledi: 3.321 | odgovori: 4

Se sem bom zastavila ista hprasanja, kot sem jih v sosednji forum. Upam, da mi boste odgovorili.

1.kako je z zmrznjeno zelenjavo in sadjem pozimi. Kaj uzivate pozimi?

2.kako si zabelim zeleno solato, kaj menite o olju, kisu ali limoninem soku

3.je uporaba zelisc in disavnic upravicena, priporocljiva, dovoljena:zajbelj, origano, bazilika itd.

4.kaj pa kupljena zelenjavba, ki je skropljena, zveplana itd.

5.suho sadje?

6.surovo meso:susi, tatarski biftek, prsut, in podobno?

7.zitarice, v mislih imam razne kosmice?

Hvala v naprej za odgovore.

se nekaj, ce se odlocis jesti po vasem principu, kako hitro se pozna kaksen ucinek? Ne mislim na znizanje kg, na vse ostalo kar pritice pozitivnega.

hetero  

član od: 3.10.2001

sporočila: 273

11. avg 2003 17:00

1.kako je z zmrznjeno zelenjavo in sadjem pozimi. Kaj uzivate pozimi? pozimi lahko kupiš različne vrste sadja,ga je v izobilju tudi pozimi....presnojedci uživajo predvsem sadje, ker je izkoristek največji (90%, zelenjava le 70%)....zamrznjena zelenjava je v bistvu surova zelenjava in je za presnojedce sprejemljiva odmrznjena in zaužita surova seveda, takšna odmrznjena zelenjava pa ni okusna...pozimi od zelenjave izstiskamo surov sok pese, korenja,kolerabe,zelena gomolj in tudi drugi gomolji, ki odlično prezimijo v hladnih kleteh....sicer pa presnojedci uživajo malo zelenjave cca.15% dnevnega vnosa vse hrane.....odličen je zamrznjen paradižnik in paprika ki ju odmrznemo in stisnemo sok in popijemo....pozimi pa uživamo več suheha naravno sušenega sadja in ne žveplanega...je sladko in nam da več energije,ki jo pozimi tudi malce več potfrebujemo....pozimi uživamo tudi več orehov,lešnikov,semen.... 2.kako si zabelim zeleno solato, kaj menite o olju, kisu ali limoninem soku.. presnojedci uživajo samo HLADNO PREŠANA OLJA in ne v velikih količinah....solato belimo z olivnim, ali sezamovim oljem in limono, ne kisom.... 3.je uporaba zelisc in disavnic upravicena, priporocljiva, dovoljena:zajbelj, origano, bazilika itd. zelišča nimajo bistvenega pomena v prehrani, lahko pa jih dodajate brez škode... 4.kaj pa kupljena zelenjava, ki je skropljena, zveplana itd. danes je težko dobiti zelenjavo in sadje in ki ne bi bilo škropljeno, zato jo dobro operemo...srečo imajo vsi tisti, ki si lahko kaj sami pridelajo...žveplano suho sadje pa ne kupujemo... 6.surovo meso:susi, tatarski biftek, prsut, in podobno? surovo meso je za človeka bolj sprejemljivo, ker naravni encimi v mesu-živi encimi odlično opravijo svoje delo-razgradijo meso in je prebava mnogo boljša, ampak ni nujno da to uživate, zato presnojedci mesa ne uživajo 7.zitarice, v mislih imam razne kosmice žitarice so za presnojedce sprejemljive samo kot kalčki..oprane,namočene,vzkaljene Herman Teron

SEPTEMBER  

član od: 31.8.2001

sporočila: 5

15. sep 2003 11:50

Spoštovani, prvič se javljam v forum, upam, da bo moje sporočilo prišlo do vas. Absolutno podpiram surovo hrano in pravilno kombiniranje le-te. Že tri leta se tako prehranjujem in moram reči, da nimam več herpesa in oteklih sklepov na roku, čudovito spim, imam odlično prebavo pa tudi polna sem elana. Zanima pa me, kaj lahko dajemo dojenčku kot dodatek k materinemu mleku? S čim se lahko prehranjuje dojenček oz. otrok. Če mi lahko pomagate, vam bom silno hvaležna. Hvala Eli

malan  

član od: 10.9.2001

sporočila: 412

26. sep 2003 12:59

kako pa je s fruktozo? Pred kratkim me je presenetil podatek, da telo na dan lahko izkoristi le približno 200g fruktoze zaradi omejenih količin encima fruktaze, ki jo pretvarja v glikogen. Višek fruktoze gre direktno v trigliceride torej DIREKT V ŠPEH, pa četudi pojeste vse skupaj zelo malo kalorij. zadeva me je začela skrbeti, saj nisem presnojedec, pa vseeno zlahka pojem 3 kg sadja na dan. predvidevam torej, da bi presnojedci morali imeti kakšne probleme s tem.

špela1  

član od: 26.9.2003

sporočila: 10

26. sep 2003 13:18

Staša, kako pa veš, da je res?? in praviš MISLIM da je okoli-to ti pa je podatek. Malan, jaz pojem okrog 3 do 4 kg sadja na dan in sem zelo seksi postave, hočem reči da sem vitka ! Poleg tega pojem še cca. 1 kg zelenjave in ene 100 gr. semen itd. špela1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti