Pes v stanovanju

tema je zaklenjena

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4747

9. dec 2009 11:10

andreychika je napisal/a:
Pa še glede najemodajalca. Strogo tehnično gledano se pes tretira kot stvar. Tako, kot ti ne more najemodajalec prepovedati televizorja, ti ne more prepovedati niti psa, sploh, če hišni red psa v bloku dovoljuje. andreychika
Daj se no malo zresni in ne piši neumnosti. Pes in druge živali nikakor niso tretirane kot stvari, lepo te prosim. Je že Vendelina zgoraj napisala in bom le ponovila, da se pes računa kot 1/2 človeka pri delitvi skupnih stroškov večstanovanjskega objekta. In seveda lastnik nepremičnine SME prepovedati hišne ljubljence v njegovi nepremičnini. Ognjič

andreychika  

član od: 18.12.2006

sporočila: 40

9. dec 2009 13:04

Kolikor vem, so pravno gledano živali stvari in se kot take tudi obravnavajo. So stvari, ki so posebej zaščitene (recimo z zakonom o zaščiti živali), so pa še vedno samo stvari. Po zakonu lahko imaš v gospodinjstvu pet odraslih živali iste vrste in tega ti nihče ne more preprečiti. Izjema so bloki, v katerih je v pogodbi o medsebojnih razmerjih določeno drugače. Naj me popravi kakšen pravnik, če se motim. Najemodajalec ti lahko prepreči bivanje psa v njegovem stanovanju le, če tako piše v pogodbi. Če to v pogodbi ni omenjeno, ti ne more nič. Ker psa, ko sta se selila, še nista imela, sklepam, da tudi v pogodbi ni omenjen. Vsekakor tebe zavezuje samo pogodba. Pa da me ne bo kdo razumel narobe. Seveda ne podpiram, da imaš psa v stanovanju, če najemodajalec nad tem ni navdušen. Še vedno mislim, da lepa beseda lepo mesto najde in da se da vse zmenit. :) Ampak pravno gledano nima za to, da bi ti preprečil posedovanje živali, če ni tako zapisano v pogodbi, nobene podlage. Največ, kar se ti lahko zgodi, je, da te kdo prijavi zaradi kršenja zakona o javnem redu in miru, če pes laja ob urah, ko to ni zaželeno. ;) V branje predlagam prvih par strani te teme: http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,27752.0 andreychika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. dec 2009 13:37

Takole si mislim: če hočeta obdržati to psičko, bo treba z njo v šolo. In seveda bo treba najti drugo stanovanje. Ker konflikti z lastnikom se bodo ponavljali. Pa se bodo iskale lepe besede in bodo našle mesto, ampak se bo zgodilo kaj drugega, pa se bo spet kaj vozljalo. Saj lahko se tule zaletavamo v interpretacije (ker konkretne najemne pogodbe ne poznamo), kaj pravno lastnik lahko in česa najemniku ni treba, ampak stvar je taka: če bo lastniku ta kužica odveč, bo bodisi povišal najemnino, bodisi ne bo podaljšal najema, vedno se bo kaj našlo...V zgodbi najemodajalec - najemnik, je najemodajalec močnejša stranka. V sekvenci o psu v najetem stanovanju bo treba pa počasi pameti v glavo, ker do sedaj je v tej zgodbi tega elementa manjkalo. Sicer verjamem, da se je s tem nakupom želelo narediti eno veliko veselje, ampak realitetna lokacija za to veselje se meni ravno ne zdi prava. Vendelina jr.

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

9. dec 2009 14:43

anniatommy je napisal/a:
Živjo!S fantom sva se ravnokar preselila v večje stanovanje, za praznično darilo sva dobila majhno šarpeiko. lp.*anniatommy

Mene pa zanima, če sta si za praznovanje SAMA kupila psa ali ga dobila od koga in če je bil pes (žival in pasma)po vajini želji.

Vanja

anniatommy  

član od: 8.12.2009

sporočila: 4

9. dec 2009 18:08

Psa sva dobila od fantoih staršev, oba si želiva že to pasmo zelo dolgo... Lastnik je proti, da je pes v stanovanju tako da iščeva novo stanovanje, ker je ne nameravama niti ne prodat niti dat, ali kar koli drugega... Danes je bil fant čez dan z njo bila je nekaj ur zaprta v sobi in ni niti zacvilila. Nobeden od naju je še sploh ni slišal zalajti niti uzuni niti notr... ...če mogoče ve kdo za kakšno stanovanje ki bi lahko biu kuža v stanovanju (v Ljubljani ali okolici) naj prosim napiše... Lp anniatommy

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

9. dec 2009 18:39

a zmenit pa se ne da z lastnikom, da jo bosta naučila biti občasno sama? terakota

bombetka  

član od: 18.11.2009

sporočila: 30

9. dec 2009 18:42

Kako netolerantni so nekateri ljudje. Sploh pa ne razumem nestrinjanje tega najemodajalca, če pa imajo ostali prebivalci tudi domače živali. Žal, za kakšno stanovanje pa ne vem. Upam, da se vama bo razrešilo po vajinih željah. bombetka

anniatommy  

član od: 8.12.2009

sporočila: 4

9. dec 2009 18:51

ja danes je napisu da al nj gre ona ali pa midva, da lahko imava samo zlato ribico... na začetku je biu res uredu lastnik, nameravala sem jo prijavit seveda ampak je itak brez veze se mi zdi k boma čez kakšn tedn že kje drugje. ...ampak mi je čudno ker usak sosed ki jo vidi pravi kuk je lepa kuk je stara usak jo je pobožu in pohvalu res ne vem kom bi smetala... anniatommy

RadaJem  

član od: 12.6.2006

sporočila: 1338

9. dec 2009 19:25

Verjetno se boji, da bi mu uničila parket ali kaj podobnega. Midva sva imela hude težave, da sva našla najemodajalca, ki tolerira domače živali (muce). Ljudje so pač takšni, kakršni so, še do ljudi so nestrpni, da o živalih sploh ne izgubljam besed. Zato je pa bolje take stvari že vnaprej premisliti in se pozanimati. Vso srečo. RadaJem

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

9. dec 2009 20:36

ne me kregat, če to rečem, ma v bloku od moje mame so imeli eni novi sosedi (podnajemniki), psa. In ko so prišli drugi noter, so najprej morali en teden čistit dlako, da so se lahko vselili. Je bla povsod, v tepisonu in na vseh možnih koncev. Ker mam sama tako delo, vem kako zgleda, če imaš psa v stanovanju. dlake so vse povsod in če res ni dobro čiščeno,... je katastrofa. No seveda lastnike to ne moti pretirano, vsaj nekatere ne, ker se tako navadiš na svojega kužeka, da je kot družinski član. Tudi sama sem imela psa, vendar ne v stanovanju. In če bi dala stanovanje v najem, tudi ne bi želea, da imajo tako živalco. ne se zdej jezit vsi ki maste doma psa, to je samo moje mnenje. ga je mela tudi moja tašča, in smo ga imeli radi, ma važno, da ga nimam jaz v stanovanju. No obstajajo tudi pasme, ki so za stanovanja in ne puščajo dlako, odvisno pa spet, če ne praskajo po steklu,... Brez zamere, še enkrat. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti