Pesmica

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

29. nov 2009 8:15

Vrnite se na osnovno temo..sploh je pa danes nov dan, sonce sije in rime bodo kar same mladeniču, ki ima domačo nalogo letele izpod frizure....

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

rimljanka  

29. nov 2009 8:18

mai Prijateljičini hčerki je prav ocena iz likovnega pokvarila uspeh. jana

Nemogoče, saj splošnega uspeha ni več, sploh pa ENA zaključena ocena, ki je nižja od ostalih, uspeha ni pokvarila (tudi, ko je še bil. Ker res upam, da ni uspeh samo, če so vse ocene 5.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

29. nov 2009 11:03

Kaj pa tole:

Jaz si pasem lenobo

to pa lahko, ker so starši neumni

in od mene pričakujejo svetlobo

in tako podpirajo mojo lenobo.

Ni ravno Prešern.........

ežoj

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

29. nov 2009 11:14

Čestitke dvema, ki sta izmed 13 globokoumljenj naredili točno in edino to za kar je kolega prosil- napisali sta rime in pri tem nista moralizirali. Kolega Ežoj tebi pa tole- morda pa je poezija tvoj naslednji korak v lajfu. Fajn si napisal tale epigram. LP hedonist

mai  

član od: 2.3.2007

sporočila: 447

29. nov 2009 11:35

Rimljanka, sem zapisala, da splošnega uspeha ni več... Od lani. Predlani je namreč še bil. In je čisto mogoče, ker je imela likovni 3, je bila prav dobra, namesto odlična... Zraven še tri štirice, pa vse ostalo 5. Tako je bil 9. razred edini, ko ni bila odlična. Na prehodu v srednjo šolo pa zna to biti še kako pomembno. Pa ni problem v uspehu, predvsem se otrokom zdi zamalo. Se opravičujem, ampak sem morala pojasnit.... In kje za vraga sije sonce??????? jana

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4747

29. nov 2009 12:30

Bom še jaz malo globokoumila in potrdila, da se strinjam s tem Vanjinim zapisom:
Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Martn, mi je vseeno če me vsi po vrsti oblajajo, ampak zdaj bomo pa še za tvojega (predvidevam da je tvoj) petošolca domačo nalogo delali? Naj sede za mizo in se SAM potrudi. Bo že nekaj spackal skupaj. Če tebi ne bo všeč, nič zato. To je konec koncev njegova naloga.

Vanja
Toliko je že bilo na tem portalu "letečega perja" zaradi staršev, ki delajo namesto otrok domače naloge, namesto, da bi jim pri njih pomagali, da je itak škoda besed..., ker se bo kmalu spet pojavilo vprašanje kakšne mamice, kako naj naredi otroku plakat iz česarkoli že. NIsem pa še na tem kuharskem portalu zasledila vprašanja staršev, kako in kaj postoriti v smeri, da bo dete pokazalo željo samo zamesiti testo in speči kekse... Ognjič

rimljanka  

29. nov 2009 13:02

mai je napisal/a:
Rimljanka, sem zapisala, da splošnega uspeha ni več... Od lani. Predlani je namreč še bil. In je čisto mogoče, ker je imela likovni 3, je bila prav dobra, namesto odlična... Zraven še tri štirice, pa vse ostalo 5. Tako je bil 9. razred edini, ko ni bila odlična. jana

Če te zanima,  sije (tudi) na Štajerskem.

Drugače pa, ni ji ena ocena povarila uspeha, imela je torej 4 petice, 3 štirice in eno trojko, zato je bila prav dobra. Če bi eno od štiric imela pet, bi bila (po sklepu učiteljskega zbora) lahko odlična. Saj je tako, da mora biti več kot pol ocen 5, če je ena 3 ob ostalih štiricah (oz enako število petic in štiric, brez trojke).

Tako ali tako je pa to pretekli čas. Uspeha ni veš. Pa kakorkoli si to besedno zvezo razlagate.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

30. nov 2009 11:02

"imam lenobo, od mene pa hočejo svetlobo"..... Usta me bolijo od smeha. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti