Za kateri nadev za torto mi svetujete, da je dober. Npr. s smetano sadjem? Hvala
beki
Za kateri nadev za torto mi svetujete, da je dober. Npr. s smetano sadjem? Hvala
beki
27. nov 2009 17:42
Jaz delam sadne nadeve za torte po tem receptu:
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Ananasova_tort
(uporabim različne kompote. Med favoriti sta jagodni in ananasov)
Če pa hočeš nadev z maskarponejem, ti priporočam tole:
http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Jagodno_-_boro
(to je za moj okus torta na prvem mestu)
MM
27. nov 2009 21:12
Beki, to je pa vprašanje, podobno vprašanju; katere čevlje pa naj obujem, kateri so moderni...? Odvisno od tega, KAJ je zraven. Univerzalne kreme za torte preprosto ni. Pa še nekaj: pri masi tort, ki so tule v bazi, a se v resnici ne moreš odločiti? Ker, če se ne moreš odločiti, lahko še vedno po sistemu an-ban-pet podgan izbereš en recept in delaš po njem, Vendelina jr.
28. nov 2009 8:35
Ker ne maram težkih smetanastih nadevov, vedno mešam kuhan ohlajen puding v smetano. Najreje čokoladni. koliko pudinga daš v stepeno smetano je stvar okusa, jaz mešam cca pol/pol. Dodaš lahko še malo ruma, višnje... krema je bila vedno pohvaljena zvezda01
28. nov 2009 10:44
Jaz pa ponavadi naredim tako: na pol litra dobro stepene smetane dam 200 g pasirane skute, sladkam po okusu s sladkorjem v prahu (jaz dam dobrih 100g), previdno vse skupaj vmešam in na koncu z žlico vmešam še sadje (cca pol kg ali več). Tako delam recimo borovničevo, jagodno torto, ali pa z mešanim sadjem. Nam je všeč in ni tako težka, z lahkoto poješ kakšen košček po kosilu Pa skute se nič ne čuti notri, so jo jedli tudi taki, ki je ne marajo, pa sploh niso ugotovili da je notri. *Alisha*
2. dec 2009 13:31
Jaz za sadne kreme uporabim Mascarpone, sladko smetano, kremni jogurt Movenpick (prodajajo v Mercatorju), sladkor in na koščke narezano ali stisnjeno sadje, ki ga prej odcedim. Navadno dodam v sladko smetano tudi Kremfix. SenčkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek z lososom
Polnjene paprike