Kakšno pecivo?

matisa  

član od: 22.9.2004

sporočila: 92

tema odprta - 27. nov 2009 8:24 | ogledi: 5.465 | odgovori: 10

Pozdravljeni,

naslednji teden imamo v službi zabavo. Dogovorili smo se, da nekateri prispevamo domače pecivo, ostali pa preostalo. Zaradi pomanjkanja časa, bi pecivo spekla v ponedeljek popoldan, zabavo pa imamo v sredo.

Mi lahko prosim svetujete katero pecivo, ki ni suho in se ga da rezat na kocke, trikotnike (torej male grižljajčke), bi bilo najprimernejše. Piškotov ne bi pekla. Nagibam se k pripravi peciva s kremo, ki naj ne bi bila smetana.

Hvala za vsak nasvet.

lep dan vam želim,

matisa

gerna  

član od: 26.11.2007

sporočila: 228

27. nov 2009 9:06

Jaz ti predlagam BELO PITO ali LIMONINO PITO, ker mora obvezno stati vsaj en dan, da se zmehča in jo lahko režeš. L.P. gerna

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

27. nov 2009 9:31

Enako kot je predlagala Gerna. Boš videla, najbolj bo šlo po teh dveh pitah, ker sta sočni in ne preveč nasitni. Spela

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

27. nov 2009 9:37

jaz ti pa priporocam zarbo kocke - res niso s kremo, ampak so kljub temu zelo socne, priprava je enostavna, ce uspejo pocakat par dni so pa se boljse :) LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. nov 2009 10:00

Če hočeš imeti kremasto zadevo (da bo malo sočno) in hkrati da se bo stvar rezala, boš this-way-or-another prišla do nekih minjončkov, to je pa potrebno spraviti v papirnate skodelice....in potem to nesti v eni večji škatli in vmes dajati kartone....skratka tu pakiranje ni najbolj enostavno. Ni ravo zelo težko, ampak, če nimaš veliko časa (karkoli pač to pomeni), bo tudi dodatno pakiranje utegnilo predstavljati poseben problem. Neizmerno enostavni za izdelavo so "baci" piškoti (sem napisala, kako se jih naredi v topicu o prazničnem pecivu, navodila so na prvi strani topica, se ne da zgrešiti, odjemalci so totalno navdušeni nad njimi, še fotkat se jih ne da, ker prej izginejo...aja, so pa malo afrodiziačni). En dan prej narediš maso, testo oblikuješ točno 20 minut (nič ne valjaš), 15 minut se zadeva peče....in potem se še ohladi in to je to. Ampak matisa, pečenje sladic, naj bo v tem prvenstveno eno veselje. Sama imam vedno rezervo do tega, ko se tule pojavi vprašanje: "kaj naj pa delam za tak in tak praznik, nisem še nikoli, a se da kaj na hitro narediti, pa da lepo deluje....", ker iskren odgovor na tako vprašanje je: Tega ni. Če ste se dogovorili, da boste prispevali doma izdelane zadeve - pa saj ni obvezno, da jih tudi vsak naredi pri sebi doma. Imamo ljudje različne talente in če kdo ni prepričan, da je v kakšni taki zadevi kolikor toliko soliden, pa saj ni treba, da se tako dobesedno vključi (pa saj se kakšno sosedo nažica ali pa koga od tule, a ne?). Eni smo pač taki, da non-stop nekaj pečemo in poskušamo in potem tudi med letom kaj prinesemo do službe, da sodelavci poskusijo, eni pa tega ne počnejo. In zaradi tega niso niti nič slabši niti nič boljši. Nazaj na osnovno vprašanje: če veš, da moraš "nekaj" speči, pa ne veš "kaj", veš pa, da tvoj urnik ni ravno vključil konditorstva... boš itak samo živčna (pa naj ti tule nasujejo prijazne kolegice še eno morje linkov, ki so vsi od tule in ki bi jih lahko poiskala tudi sama, ker so jih naši prijazni uredniki zelo lepo kategorizirali, ni-da-ni) in boš pač to živčnost maskirala z dodatnim spraševanjem in iskanjem razlogov zakaj pa tega ne in zakaj pa onega ne....Škoda energije za to. Da ne govorim o tremi, ko boš potem v sredo prinesla izdelek in upala, da bo požel vsaj solidno oceno in če ne bo, bo spet dizaster, če bo pa slučajno kod pohvalil, bo pa spet zadrega s sprejemanjem komplimentov..... Skratka, za to, da človek nosi okoli "svojih ruku dijelo", mora najprej napeči nekaj (desetin) kil različnega peciva in nekje v tem procesu najti eno neverjetno veselje, potem pa bodo stvari stekle same od sebe. Ko recepti ne bodo več važni, ker se bodo ideje sproti rojevale in se bo tudi vse lepo realiziralo Enkrat boš že prišla do faze, ko boš s suverenostjo naredila nekaj pladnjev peciva. Kakršnekgakoli Vendelina jr.

spela  

član od: 31.8.2001

sporočila: 350

27. nov 2009 12:10

Enako kot je predlagala Gerna. Boš videla, najbolj bo šlo po teh dveh pitah, ker sta sočni in ne preveč nasitni. Spela

neznan uporabnik

27. nov 2009 13:53

Najbolj enostavno: bajadera, salama ... (recepti v bazi). Tudi peči ni potrebno. Sem pa v nekem ameriškem filmu videla, da je neka zelo zaposlena ženska kupila piškote in po njih na kuhinskem pultu nekajkrat udarila. Na vprašanje, zakaj to počne, je odgovorila: "V hčerino šolo moramo matere prinesti domače pecivo, in ker jaz res nimam časa peči, bom te kupljene piškote malo obtolkla, da bodo izgledali, kot doma pečeni." ajda66

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

29. nov 2009 18:42

kaj pa pehtranov biskvit, hitro narejen, sočen in še veliko se nareže, pa še okus je nekaj posebnega, da se ne ponavljajo vedno smetanove in čokladne kreme. anitram1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?lisicka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti