Dobila sem celo gajbo celih orehov. Ja bravo jaz.
Zdaj jih veselo trem oz. luščim iz ovoja.
Vaše izkušnje pri shranjevanju jederc potrebujem.
Ker je tega kar precej morda veste kako bi se obnesli v kovinski škatli?
Hvala za nasvet
syu
Dobila sem celo gajbo celih orehov. Ja bravo jaz.
Zdaj jih veselo trem oz. luščim iz ovoja.
Vaše izkušnje pri shranjevanju jederc potrebujem.
Ker je tega kar precej morda veste kako bi se obnesli v kovinski škatli?
Hvala za nasvet
syu
26. nov 2009 18:25
Orehe sem vedno shranjevala v zmrzovalniku v plastičnih vrečkah iz katerih sem izsesala zrak.Zelo dobro se obdržijo in sene navzamejo vonja ali okusa po drugih zadevah, ki so v zmrzovalniku.Pred uporabo jih vedno malo posušim v ventilatorski pečici na nizki temperaturi. Lep pozdrav verjananeznan uporabnik
26. nov 2009 18:35
Jaz ne bi vseh strla, meni so orehi tako lepi v kakšni dekorativni košari.. pa lepše počakajo, pa ko bo zima (če bo), lepo sedete okoli mize, sproti trete orehe, malo sirčka, malo grozdja, malo vinčka... Mi nikoli nismo imeli veliko jedrc na zalogi, smo za potičke in ostale dobrote sproti tolkli malo po orehih malo po prstih, pa zraven smo morali žvižgati.. Na, zdaj pa tudi sama nisem odgovorila na vprašanje.. kaj čmo, ni zgolj gripa nalezljiva. japaja
26. nov 2009 18:51
Orehi v lupini dlje zdržijo. Drugače se jih shranjuje v skrinji - mlete ali jedrca.
Atina
26. nov 2009 19:21
Jaz sem jih tudi dobila ,dokaj sveže,so bili cel mesec v gajbi zraven radiatorja ,da so se posušili.Jih je mož strl in ščistil.Zapakirala sem jih v vrečke in dala v skrinjo.Ena vrečka je šla v hladilnik,ker je skrinja nabito polna.Upam da bodo zdržali, bodo za sproti.
lp goga
26. nov 2009 21:03
Veliko lepše se trejo vlažni orehi, ostanejo polovičke jedrc brez problemov večinoma cele. Posušimo potem samo jedrca.
rimljanka - zasebno mnenje
26. nov 2009 21:34
Hvala rimljanka,nisem vedela....bo za drugič
lp gogaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek s piščancem in zelenjavo
Rezanci Tagliatelle na bolonjski način