Amc posoda

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2511

15. jan 2014 16:08

[citat=--lukecdo--]

Pred kratkim sem doma (zadaj v omari) nasel AMC posodo...

Oh, srečni lukecdo, kaj vse se ti po omari valja....

marjja

tikica  

član od: 8.11.2009

sporočila: 50

15. jan 2014 20:12

Elaphus  puranji zrezki so bili spanirani po dunajsko in pečeni v AMC posodi na eni žlički olja. Bili so lepo pečeni in sočni, presenetljivo dobri, res pa je da ta "panada" ni tako lepo zahrustala kot pri tistih, ki se kopajo v olju.  Kako bi se pa temu postopku  (cvrenje brez olja) reklo pa ne vem. 

Sonci ja posoda AMC je tudi za indukcijo.    

tikica

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

15. jan 2014 21:20

Zrezki so bili pečeni. Cvrenja brez olja ni! Saj nisem rekla, da na ta način ni dobro, mehko, okusno, zdravo, mamljivo, dišeče, spanirano po dunajsko in kajvemkaševse. Samo - ni pa ocvrto! Mislim, da ni tako težko razumet!

lp

cervus

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

16. jan 2014 11:20

sonci je napisal/a:

Kako je pa s kuhanjem na indukciji? Ali sedaj AMC posoda "dela" na indukciji?

sonci

S kupljenimi pred manj kot caa 10 leti lahko, starejše pa ne primejo na indukcijo. Sem ravno zaradi tega kupila dve domino plošči, ena je  za indukcijo in ena navadna steklokeramika. Uporabljam obe, bi pa veliko lažje pogrešala indukcijo, kot SK.

Lijana

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

16. jan 2014 11:27

Najboljši pečen kropir je tisti, ki se pripravi v pečici z žličko domače masti. Če so jedi kot so cvrtje in jedi, ki so pečene na masti ali zabeljene na jedilniku tu in tam in v 'normalnih' količinah, ne bodo škodile zdravju. Moje mnenje je, da je kakovostna in zdrava hrana odvisna od sestavin kot takšnih (domače, sezonsko, sveže) ter načina priprave in ne od posode v kateri se je hrana kuhala. Razen če gre za vprašanje škodljivosti teflona in okrušenih emajliranih posod,...

Osebno mi dosti pomeni, da imam kvalitetno 'založeno' kuhinjo, vendar pa vedno razmislim za katere stvari sem pripravljena plačati (pre)več in za katere ne. Zame so to kakšni aparati in lepi kozarci, za nekoga pa je to posoda :)

V končni fazi pa je najpomembneje, da so želodčki siti in zadovoljni in da se iz loncev kadi ena sama ljubezen .

Lopatka

zaja  

član od: 7.12.2009

sporočila: 207

22. jan 2014 12:10

Lopatka imaš prav, kar si napisala.Sezonsko in sveže je zelo pomembno. Danes je toliko kvalitetne posode na izbiro, pa ni predraga, tako, da se lahko odločiš katero boš imela.Vsaka posoda ima nekaj prednosti in če znaš to izkoristit sebi v prid je najbolj super.K AMC-ju sem dokupovala cenejšo posodo pa se ravno tako dobro obnese za cvrtje z kapljico olja, za popečt čebulo brez maščobe in skuhat golaž, sem pekla 4kotlete v enem kosu brez maščobe v lastnem soku in to je super, ker ni presuho meso, samo prednost AMC posode je v tem da kuham z hitro pokrovko in tukaj pridobim na času in to rižoto, lazanjo, makaronovo meso, sam krompir, ali pa koristim kuhalnik in spečem po domače štrudl kar na štedilniku, ker jo pač imam jo koristim, samo , če bi se ta posoda , ki je danes na voljo za kupit, dobila pred več kot 20imi leti, AMC posode sigurno ne bi kupila, ker je preplačana, glede na današnje možnosti, potrebe so pa takrat bile po dietni hrani in sem si tako pomagala.

zaja

Alisea  

član od: 4.10.2013

sporočila: 76

27. jan 2014 9:28

Podedovala sem od tasce orang set Amc posod, ki steje kar 39 let. Posode se se vedno svetijo in so lepo ohranjene tako kot rocke - edino na enem pokrovu jo je samo pol, ker mi je padel in jo bom zamenjala ker je se vedno v garanciji! To mogoce je prednost, dozivljenjska garancija. Drugace pa, sem kar pozabla  da v tej posodi se da kuhat z malo olja in vode  

Alisea

Sporočilo je spremenil(a) Alisea dne 27. 2014 09:29

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

27. jan 2014 9:33

, a garancija velja tudi, če ti pade na tla, če sam poškoduješ?

lp

mzm

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

27. jan 2014 15:53

Tole o doživljenjski garanciji je napisano zavajajoče.  Velja  izgleda samo za kovinski del, za vse tisto, kar se da gor našraufat in odšraufat pa ne.  Je treba plačati in ni  ravno poceni. Alisea, bolje, da se pozanimaš, preden greš s posodo na servis.

Cila

suziqatro  

član od: 25.4.2011

sporočila: 2527

27. jan 2014 16:41

Sem bila večkrat povabljena na predstavitev posode,pa me niso prepričali v nakup.Je preveč draga.Za ta denar sem kupila sedežno.Še v času YU so bile ženske nore na AMC posodo in so jo švercale iz Italije.Raje uporabljam pečico,kjer se da pripravit super dobre jedi z malo olja( ribe,meso,krompir,lazanje....).

suziqatro

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti