19. feb 2014 11:14
HZ - hiša začimb.
Nisem še preverila na tržnici, bom pogledala. Sicer je HN super rešitev! Hvala obema!
Saša
19. feb 2014 11:14
HZ - hiša začimb.
Nisem še preverila na tržnici, bom pogledala. Sicer je HN super rešitev! Hvala obema!
Saša
19. feb 2014 11:32
Jaz sem lani poleti jedla odličen sivkin sladoled (domač) in odlično panna coto. AAAmpak še enkrat toplo polagam na srce, kar so ti sicer že povedali.... res previdno z doziranjem, ker je zelo hitro preveč, tudi količina sladice naj bo majhna.
Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
19. feb 2014 13:43
A onih vrečk prti molkjempa zdaj na tržnici nihče ne prodaja? Saj molji živijo tudi pozimi, sploh v omarah v toplih sobah se imenitno počutijo.
rimljanka
19. feb 2014 15:17
Najbrž res, čeprav letos tudi zunaj ni preveč mrzlo.
Glede doziranja se ne bojim, sem že precej delala s sivko, zdaj mi jo je zmanjkalo ...
Saša
19. feb 2014 16:45
rimljanka je napisal/a: |
A onih vrečk prti molkjempa zdaj na tržnici nihče ne prodaja? Saj molji živijo tudi pozimi, sploh v omarah v toplih sobah se imenitno počutijo.
|
jaz sem pa vedno mislila, da se pridelki za prehrano rokujejo drugače kot tisti, ki se namenjeni za neprehrambne namene.
Vanja
19. feb 2014 16:59
SIVKINA TORTA
200 g listnatega testa
125 g sladkorja
ščepec soli
1 vanilj sladkor
125 g moke
2 jajci
5 rumenjakov
1 dcl mleka
4 dcl sladke smetane
1 skodelica ( za kavo ) suhih cvetov sivke
150 g marcipana
125 g grobo mletih mandljev
30 g masla
Glazura
200 g sladkorja v prahu
2 jž zmehčanega masla
75 g grobo mletih pistacij ali mandljev
suhi cvetovi sivke za okras
1. Mleko in sladko smetano segrejemo, dodamo cvetove sivke, odstavimo, čez 30 min precedimo.
V mleko umešamo marcipan, mandlje in maslo, rahlo pogrejemo in dobro vmešamo.
na koncu primešamo kremasto zmes št. 2
2. Jajca, rumenjake in sladkor penasto vmešamo, dodamo sol, vanilji sladkor, moko
Na dno okroglega kalupa damo listnato testo, na katerega vlijemo maso za torto.
Pečemo cca 25 min na 200 C
Glazura
Vmešamo sladkor v prahu z 1-2 jž vode in maslo. S kremasto zmesjo namažemo torto, robove posujemo z pistacijami oz, mandlji ter po vrhu posujemo z cvetovi sivke.
KEKSI S SIVKO
cca 20 kos
100 g omehčanega masla
50 g sladkorja
1 jajce
2-3 jž smetane
200 g moke
1 čž pecilnega praška ali vinskega kamna
2-3 jž sivke
V presejano moko s pecilnim praškom vmešamo maslo, dodamo jajce, smetano
ter cvetove sivke in zamesimo v gladko testo, ki naj počiva cca 30 min. na hladnem.
Testo razvaljamo na debelino cca 3 mm in jih razrežemo z modelčki-
Pečemo na 125 st. C , dokler lepo ne porumenijo
Prijetno peko ....
kobra 1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Evitine Jakobove pokrovače
Dušene školjke s pivom na sredozemski način