24. maj 2012 13:59
Na žalost je tudi moja asimina odvrgla vse cvetove. Letos je prvič zacvetela. Upam, da bom imela več sreče naslednje leto. Stara je 4 leta in letošnje leto je pridobila na rasti. Je dobro pognojena.
Migla
24. maj 2012 13:59
Na žalost je tudi moja asimina odvrgla vse cvetove. Letos je prvič zacvetela. Upam, da bom imela več sreče naslednje leto. Stara je 4 leta in letošnje leto je pridobila na rasti. Je dobro pognojena.
Migla
24. maj 2012 14:08
No moja je nekje rovno tako velika in podobne rasti.
Tudi jaz upam tko kot vsako leto, da bo kakšen sadež vsaj za pokušino.
irena66
8. maj 2013 14:31
Na deževen majski dan izgleda, da bo letos kakšen sadež. Kupila sem še eno drevo in ga posadila. Komaj čakam razvoj sadeža.
Migla
8. maj 2013 21:56
Joj kako sem letos upala,da bom že videla prvi cvet, pa spet nič. Moja je letos stara tri leta. Očitno bo treba še čakati. To je resnično drevo za zeloooo potrpežljive vrtnarčke Pa še toča mi jo je stokla
kara
9. maj 2013 8:50
Kara, moja je tudi preživela dve zimi, zdaj je stara dve in pol. Ima tanko debelce, ne morem napisati deblo in tudi nekaj listkov. Res je drevo za tiste najbolj potrežjive. Je pa tudi poseben "rajc", ko čakaš kaj bo nastalo.
naor
9. maj 2013 10:35
Moja asimina je napredovala, lansko leto sem ji dodala domači kompost .Takoj se je ojačala. Zdaj pa čakam plodove. Verjetno bom ob koncu leta kupila še kakšno asimino, da jih bom imela več. Jedcev bom imela dovolj. Tako kot sem naredila s kakiji (6 dreves).
Meni je asimina že lansko leto cvetela, pa so cvetovi odpadli. V drevesnici mi je rakla, da je to normalno. No bomo videli.
Migla
7. jun 2013 10:04
Kakšno razočaranje. Pa tako sem se veselila. Vsi cvetovi in mali plodovi so odpadli.
Kako je kaj pri vas s plodovi asimine?
Migla
7. jun 2013 10:40
Naša asimina še cveti.
Je pa na njej polno enih zelenih hroščev, ki zlezejo v cvet.
Ne vem ali bo to vredu ali ne.
Jo pa letos mismo nič opraševali, ponavadi smo jo s čopičem, ker sem nekje slišala da jo je treba opraševat.
Bom poročala kaj bo.
irena66
8. jun 2013 23:02
Tudi naša asimina je letos lepo cvetela,vendar so cvetovi odpadli.Kaj je narobe z njo?
Lep pozdrav, Anica
asimina
14. sep 2013 19:41
No pa sem le dočakala degustacijo asimine...nepopisno dobra je!
Okusa se ne da opisat, zdi se, kot bi se v enem samem sadežu prepletali in dopolnjevali okusi banane, ananasa, manga...skratka, če je še nimate, kupite jo, je vredno!
lp LučkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bujta repa
Tarte tatin z jabolki