5. avg 2003 15:34
Meni pa je vedno celo rolada "skup padla", tako da sem zgubila vse veselje za peko rolad in biskvita nasploh... Potem pa sem enkrat potrebovala zdrobljeno roladno maso. In seveda se nisem nič trudila, ker sem predvidevala, da bo tako in tako spet skupaj padla in da to ni nič takega, ker tako ali tako rabim zdrobljeno... In kot po čudežu je lepo narasla in še, ko je bila pečena (gledala sem rob rolade - ko odstopi od stranic, je pečena), ni šla skupaj.
Potem pa sem razmišljala, kako sem delala: beljake sem stepla v trdi sneg, dodala polovico sladkorja in še zmešala. V rumenjake pa sem dala drugo polovico sladkorja in zmešala, da lepo naraste. Nato sem v rumenjake dodajala moko in mešala z mikserjem. Ko se mi je zdela masa pregosta sem dodala žlico snega in tako dalje dokler mi ni zmanjkalo moke. Nato sem dodala samo čajno žličko pecilnega in z roko premešala in na koncu sem še vmešala preostali sneg z leseno lopatico počasi in samo toliko, da ni bilo več grudic od snega (mešati čim krajši čas). Pekla pa sem cel čas na isti temperaturi.
Mislim, da je glavno, da pecilni in sneg počasi vmešaš z roko (leseno lopatko ali kuhalnico) in to samo toliko, da ni več grudic snega.
Takšne so vsaj moje izkušnje...
Lp,
Silva.