18. nov 2009 18:15
Čebelčica - tudi jaz sem bila v novi Ikei kmalu po odprtju in mislim, da tam ne boš našla kar iščeš, saj razen nekaj okroglih in pravokotnih modelov, pa mogoče takšnih za šarkelj nisem videla kaj posebnega. Se pa posebne oblike da tudi eksperimentirati, kot so napisale že predhodnice, da se npr. žogo speče v okrogli skledi ali pa se jo samo oblikuje v skledi s pomočjo biskvita in kreme. Sama tudi mislim da nima smisla kupovati celega kupa raznih "tematskih" modelov. Za tiste ki res veliko veliko pečejo mogoče že, za druge pa ne. Sama imam 2 okrogla modela različnih velikosti, dva pravokotna pekača z višjim robom in zadnjič sem kupila v Pekarni Vrhnika pravokoten obod, pri katerem se velikost nastavi in mislim da imam sedaj čisto dovolj teh pripomočkov. Mogoče kdaj v prihodnosti še kakšen model v obliki srčka. Trenutno se navdušujem nad silikonskimi slaščičarskimi vrečkami, ki so res vredne svojega denarja in nekoč si bom kupila še komplet nastavkov, za prvo silo sem jih kupila 3 nekaj pa jih imam še raznih plastičnih.
Sprašuješ tudi kje bi kupila jedilne barve. Mislim da je v italjanski Gorici trgovina s tovrstnimi pripomočki v ulici za bivšo Stando. Mislim da se sedaj ta ulica prenavlja, drugače bi ti to lahko tudi z gotovostjo potrdila, ker bi se zadnjič zapeljala po njej. Mi je pa to povedala gospa, ki ima v Ljubljani trgovino z raznimi pekarskimi dodatki, barvami, bomboni in podobnim v podhodu pri bivši Metalki. Baje je to njihova trgovina. Če sem ti pomagala in boš trgovino našla pa napiši na forumu par besed, da bom vedela če sem na pravi poti. Drugače pa se splača v Ljubljani obiskati to trgovino.
tedyka