Zavod za zaposlovanje

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

tema odprta - 15. nov 2009 14:08 | ogledi: 4.450 | odgovori: 12

Pozdravljeni,

mene pa zanima če mogoče kdo ve, katera izobraževanja ti omogočajo na zavodu za zaposlovanje. Ali mogoče obstaja kakašna stran, saj je sama ne najem. Me pa zanimajo tudi vaše izskušnje v zvezi s tem, če je katera obiskovala kakšen tečaj.

Sama sem pred leti obiskovala tečaj iz kjigovodstva na računalniku.

Ker se mi pogodba izteka, in bom po novem letu pristala na zavodu bi rada izkoristila to moznost.

Lp,

anitram1

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

15. nov 2009 19:48

Najbolje, da tam vprašaš za kak določen tečaj, ki te zanima. So pa neki pogoji, ki jih moraš izpolnjevati, če se hočeš udeležiti (določen čas na zavodu itd.)

Atina

anitram1  

16. nov 2009 10:36

saj prav to me zanima- katere tečaje ponuja zavod, na našem zavodu pa dokler nisi še tam, pa so bolj skromni z informacijami. V bistvu me zanima, če bom dobila po novem letu "priliko", da bi jo izkoristila, vendar bi tudi že prej malo vedela kakšna je "izbira", da bi se lažje odločila. Vem pa da obstajajo tečaji strojepisja, excela, knjigovodstva. anitram1

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

10. feb 2010 9:33

Rada bi z vami delila svojo izkušnjo. Od septembra lansko leto sem na zavodu za zaposlovanje k sreči z malim nadomestilom. Napisala sem preko 50 prošenj, od tega sem imela 3 razgovore in dobila 5 obvestil na prošnjo, da je izbran drug kandidat. Ugotovila sem, da so razpisi na njihovi strani pesek v oči, saj morajo oddati potrebo po delavcih, kandidata pa imajo že izbranega. Prvi stik s svetovalko sem imela januarja. Ker je bila odsotna so me poslali k dežurni svetovalki. Prevzela je moj Plan dela, ki smo ga izpolnili na seminarju, rekla, da mi bojo intenzivno iskali službo in me odslovila. Mislim, da v eni minuti.Nisem uspela nič vprašati, niti za kak tečaj, nič. Rekla je samo, da imam aprila nov termin pri svetovalki in me skoraj porinila skozi vrata. In to je bilo to. Zakaj sem se morala pripeljati v Ljubljano, res ne vem. In tudi ne razumem, zakaj nam dodelijo svetovalko, če potem ni časa za pogovor z njo. Ima še kdo podobno izkušnjo? syu

korenckova  

član od: 14.10.2008

sporočila: 222

10. feb 2010 9:47

Syu, od Zavoda za zaposlovanje ne pričakuj ne vem kaj, vse je odvisno od tebe. Oni ti bodo posredovali dela, ki jih lahko tudi sama najdeš na internetu. Pa na njihovi tabli si lahko pogledaš dela, ki niso objavljena v medijih. Drugače pa je tako, sama se moraš angažirat, preko razpisov se službo težko dobi. Vprašaj znance, prijatelje, žlahto, pozanimaj se osebno pri podjetjih, kjer misliš, da bi se lahko kaj našlo. Glede svetovanja pa: ne smeš se pustit kar na hitro odpravit, moraš povedat, kaj te zanima in mislim, da te ne bodo vrgli ven, če boš odločna in pokazala interes. Pač obsediš na stolu in ne greš nikamor, dokler ti ne odgovorijo na vprašanja. korenckova

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

13. feb 2010 15:15

Se tudi podpišem pod odgovor korenčkove: moja 2x-na izkušnja z Zavodom: za kakršnokoli pomoč z njihove strani semoraš sama potrudit, vrtat in se ne pustit odgnat, službe ti pa zagotovo ne bodo našli. Poskusi si izborit kak tečaj, izobraževanje, ne nasedi na prvi prijazen odgovor. Resno te bodo vzeli le, če se ne boš pustila zlahka odgnati z obljubo, da bodo " že jutri uredili". Pisarno zapusti le, ko boš dobila, po kar si prišla. Srečno! _tisa_

anitram1  

13. feb 2010 20:12

_tisa_ je napisal/a:
Se tudi podpišem pod odgovor korenčkove: moja 2x-na izkušnja z Zavodom: za kakršnokoli pomoč z njihove strani semoraš sama potrudit, vrtat in se ne pustit odgnat, službe ti pa zagotovo ne bodo našli. Poskusi si izborit kak tečaj, izobraževanje, ne nasedi na prvi prijazen odgovor. Resno te bodo vzeli le, če se ne boš pustila zlahka odgnati z obljubo, da bodo " že jutri uredili". Pisarno zapusti le, ko boš dobila, po kar si prišla. Srečno! _tisa_
se popolnoma strinjam s tiso, če prideš do kakšnega tečaja je to zelo velik napredek, s tem, poleg tečaja spoznaš tudi nove prijatelje, nov krog ljudi, mogoče tudi do svojega delodajalca. anitram1

syu  

14. feb 2010 17:00

Saj vem, da imaste prav dekleta, samo jaz sem tako nevsiljiv človek. V torek grem ponovno in bom videla kaj mi bo uspelo. Drugače pa če sem iskrena uživam doma in berem kulinariko. syu

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4747

14. feb 2010 17:41

Zavod RS za zaposlovanje nudi veliko možnosti za prekvalifikacijo, dokvalifikacijo, sofinanciranje izobraževanja, pridobitev potrdil o usposobljenosti za razne upravljalce delovnih strojev...in ne vem, kje ste naletele na takšne uslužbence tega zavoda, ki ljudi odganjajo. Če je to res, imate tudi na njihovi spletni strani možnost podati pritožbo, če že ne upate na sami lokaciji pri nadrejenemu od vaše referentke povedati, da se neprimerno vede do vas. Kdor ima voljo najti novo zaposlitev, pa tudi, če je to s prekvalifikacijo, mu bo uspelo. Oseba iz moje bližine je bila prodajalka po prvem pridobljenem poklicu, pa je ob pomoči Zavoda opravila kvalifikacijo za bolničarko, pridobila ustrezni certifikat za maserko in naredila srednjo medicinsko šolo. In to pri nekaj več kot 40 letih, z družino, dva otroka... Vse se da, če se hoče. Najlažje je pa stokat in se smilit samemu sebi in šimfat vsevprek. Ognjič

syu  

14. feb 2010 19:43

Ognjič Da ne bo nesporazuma. Jaz ne jamram in SAMA iščem službo. Samo sporočila sem svojo izkušnjo z zaposlenimi. Pa hvala, da sem preko tebe zvedela za možnost prekvalifikacije. Lep večer syu

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti