6. nov 2009 15:20
Ne boš verjela Auachiuaua, v oštarijah postrežejo ravno te. Kajti v oštariji je dobiček eden od glavnih ekonomskih vzgibov (saj ne delajo iz samaritanstva, mar ne !?) in če računaš, da dobiš eno raco v enem izmed velikih trgovskih centrov tam za okoli 4 evre in e potem ena porcija pri njih tam okoli 10 evrov in da dobiš iz ene race lahko 4 pa do 5 porcij potem je zadeva jasna ko suza.
Če iščeš svežo račko imaš več opcij:
a.) pojdi na glavno tržnico v prestolnici v pokriti del ( a je sploh odprta, priznam, že nekaj časa nisem bil tam;
b.) pojdi v Eleclerk, tam jih ponavadi imajo;
c.) pojdi na deželo in tam nekje med Štajersko in Prekmurjem boš skoraj gotovo pred kako hišo videla želeno perjad, ustavi se in vprašaj če ti eno prodajo.
Tudi sam sem nedolgo nazaj počenjal vse sorte, da sem prišel za Martina (in še malo prej in še malo kasneje ) do sveže, domače race ali gosi. Imam eno dobro vezo na Dravskem polju. Ampak glede na to, da je tam podatlnica najbolj zasvinjana s pesticidi in ostalimi kemičnimi produkti v naši državi in da tamkajšnje živali to vodo pijejo in se v njej valjajo me to vedno bolj mineva. Zmrznjena madžarska raca ali gos je povsem solidna sploh sedaj, ko trgovci zrmzovalnike napolnejo z svežo robo - trenutno so v prodaji ptice ,ki so bile pomorjene in pakirnae konec septembra t.l. in če vemo, da je rok trajanja do devh let potem je ta zadeva zagotovo dobra. Morda bolj kot kakšna iz tako opevanega našega podeželja. Konec koncev , tudi Hungary je v EU in tudi tam veljajo standardi Hacapp -a kot drugje in jaz temu verjamem.
Ga pa ni čez slastno zapečeno gos /raco v tem martinovem času. Pa tudi drugače se je ne branim.
LP
hedonist