5. nov 2009 19:09
Desanka je napisal/a: |
Večina je to potuha otrokom oz. še bolje rečeno učiteljem. Učiteljeva naloga je, da otroke zmotivira in jih nauči. Sama sem mnenja, da bi tudi profesorji morali biti ocenjevani po uspehu otrok. Desanka |
Me res zanima, kakšna potuha učiteljem. Koliko tistih, ki plačajo svojemu otroku inštruktorja prej pri njegovem učitelju povpraša, kako in kaj. Ni res, da je učiteljeva naloga, da otroka nauči, učiteljeva naloga je, da otroku omogoči, da se nauči. Tudi o tem, kdo naj bi koga motiviral in kako ter zakaj, bi se dalo kakšno reči.
Upam, da meniš tudi, da naj bodo zdravniki plačani po tem, kako uspešni so pri zdravljenju svojih pacientov (ne glede na to, kako se taisti pacienti ne držijo njihovih napotkov, ne jemljejo zdravil, ki jim jih je zdravnik predpisal).
Se pa povsem strinjam, da so pogosto inštrukcije podpiranje nedela, lenobe, nemotiviranosti in če česa. Učencev in dijakov. Kaj bi rekla na to, da dijak med poukom klepeta, se zvira v klopi, ne piše zapiskov, ne dela vaj. Na opozorilo pa reče: saj imam inštruktorja.
So pa seveda izjeme. Najbrž je jasno, da takrat, ko, da dam en sam primer, zaškripa zaradi daljše odsotnosti dijaka. In če je res razlog to, nekaj ur inštrukcij pomaga prebroditi težave. In inštruktor je preteklost.
In tudi tu velja rek, ki ga velikokrat slišite tule (pa vsem ni všeč): naučiti je treba lova rib, ne pa dajati rib.
Ampak, tu je pa še nekaj jasno: mnogo minštruktorjev je seveda zainteresiranih, da nase vežejo inštruirance. Menda je jasno, čemu.
Imam nekj izkušenj z inštruiranjem. Ravno toliko, da lahko povem, da se zainteresiranega dijaka, ki se ne zna učiti nekega predmeta (ciljam na predmete, kjer je treba znanje uporabiti, ne reproducirati to, kar je ućčitelj povedal) da naučiti loviti ribe v največ 3 urah. Potem te kot inštruktorja ne potrebuje več. Ker zna loviti ribe.
rimljanka - zasebno mnenje