26. okt 2009 12:34
Meni trdi piškoti, v katerih je obupno veliko moke, nikoli niso sedli. Zato raje pacam z mehko smetano in so piškoti ves čas lepo mehki)))) Eden od mojih zadnjih umislekov (ker sta me dve ladies opozorili, da nisem posredovala recepta) so čokoladni piškoti z lešniki. Opozarjam, da so malo afrodiziačni. Sestavine (okvirno) za kakih 60 piškotov 80 dag jedilne čokolade 1 kg mletih lešnikov 1 dl nugatovega likerja 8 dl sladke smetane 4 jajca 8 žlic sladkorja (oziroma po okusu) 25 dag pšeničnega zdroba 10 dag gladke moke 30 dag čokoladnih mueslijev (Vitalisovi so najboljši) 60-70 čokoladiranih lešnikov (prodajajo v hipermarketih) Priprava: V loncu grejemo smetano in člokoado in mešamo, da se ne prime dna. Ko je masa razpuščena, vmešavamo razžvrkljana jajca. Odstavimo z ognja. Dodajamo mlete lešnike, nugatov liker, zdrob in mueslije. Vmes poskušamo maso in dodajamo sladkor po okusu (ta del priprave imam najraje!) Masa postaja vedno bolj gosta. Če še ni zadosti gosta (skratka, če še ne odstopa od stene lonca) dodamo še gladko moko (okivrno 10 dag, lahko pa tudi več), da nastane taka čokoladno-lešnikova kepa, ki daje slutiti, da bo iz tega okej testo. Ta masa potem počiva 2 uri v hladilniku. Piškote naredimo tako, da delamo iz uležane mase kupčke, v katere zatlačimo čokoladirane lešnike. Pečemo na 190 stopinj, 11 minut. Piškote/kolačke damo v papirnate skledice. Vendelina jr.