16. nov 2009 11:26
Ajda, saj tisto, da je vse v glavi, poznaš, a ne? Ker, lahko si človek dopove, da tega ne bo pojedel in pika (pri meni to deluje že celo odraslo življenje). Imaš pa še nekaj drugih variant: Recimo ta, da daš tiste kekse v tako škatlo, ki se jo da lepo zapakirati, tako da se odpiranje škatle pred zapovedanim rokom vidi. In da zraven poveš plemenu, da se to pač ne bo odpiralo pred tem-in-tem datumom. In potem pleme igra to neformalno socialno kontrolo. Ni posebej prijetno, ko te kontrolirajo, da ne rečem, nadzirajo, je pa učinkovito. Si človek pove, da je bolje, da si sam pospravi stvari v glavi, kot pa da mu pleme najeda. Potem je ena zelo nasilna varianta, pri kateri se preobješ teh piškotov, tako da ti do nadaljnjega ne zapašejo. Odsvetujem. Nezdravo in gravž. Potem je tudi varianta, da poješ škatlo piškotov in potem oblečeš kopalke in izvoli v kopalnici pogledati, kako to deluje.... Got it? No, kakor obračaš, vse je v glavi. Če si v resnici ne moreš dopovedati, da tega piškota ne boš pojedla, ali pa če imaš skrita hranjenja (jem samo, kadar me ne vidijo, če me pa nihče ne vidi, da sem jedla je to tako, kot da v resnici nisem jedla) in ostale samoprevare....potem pa imaš težave, ki se rešujejo s strokovno pomočjo. Pa daj raje grizi korenček, no... Vendelina jr.