3. dec 2009 18:50
Piškotek, advent vedno traja štiri tedne (imamo štiri adventne nedelje).
Atina
3. dec 2009 18:50
Piškotek, advent vedno traja štiri tedne (imamo štiri adventne nedelje).
Atina
3. dec 2009 19:06
Štiri adventne nedelje se spravi v tri tedne. Od 1. adventne do 2. adventne (1. teden), od 2. do 3. (1 teden) in od 3. do 4 (1 teden). Če bi bil božič na nedeljo, bi adventni koledar koledar štel 28 dni. Če bi bil na ponedeljek, bi pa štel samo 22 dni. At least I think so. Bo še kdo drugi povedal kaj več. Margot
3. dec 2009 19:19
Margot je napisal/a: |
Štiri adventne nedelje se spravi v tri tedne. Od 1. adventne do 2. adventne (1. teden), od 2. do 3. (1 teden) in od 3. do 4 (1 teden). Če bi bil božič na nedeljo, bi adventni koledar koledar štel 28 dni. Če bi bil na ponedeljek, bi pa štel samo 22 dni. At least I think so. Bo še kdo drugi povedal kaj več. Margot |
Letos je četrti teden dolg 5 dni, ker je Božič na petek, torej nimaš prav. Adventi čas je čas, ki obsega 4 nedelje pred Božičem (lahko je Božič že na 4. nedeljo, prej pa ne. Vsaj po moje je tako.
3. dec 2009 19:37
Ma se nisem obremenjevala, je lepo kar december do božiča na koledarčku :) Letos nas je malo prehitela prva adventna...
Piškotek, te dni nameravam narediti sanke, za piškotke.
Veselo peko, punce!
katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham2
3. dec 2009 19:43
Ne Rimljanka tokrat pa nimaš prav. Na 4. adventno nedeljo ne more biti božič, torej 25. december, ker potem nimamo štirih adventnih nedelj. Lahko pa na 4. adventno nedeljo sveti večer, torej 24. december. patka
3. dec 2009 20:28
patka, prav imaš, bi morala reči božični večer. Ker je advent pričakovanje rojstva....
4. dec 2009 9:09
Ja, imaš prav, rimljanka. Sem štela samo, koliko dni traja adventni čas, pozabila pa, da je na adv.koledarju tudi božič. Torej se število dni na adv. koledarju lahko giblje med 23 in 29. Z božično peko pa še nisem začela. Je še dovolj časa. Margot
4. dec 2009 9:14
Vau, berny, bravo!! Noel
4. dec 2009 9:24
Praznični škorenj, moja letošnja Uggica...:)
katka http://www.mojalbum.com/katka-lopatka/ham-ham2
Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 04.dec 2009 11:49
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Skutna pita
Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo