26. okt 2009 8:27
masters je napisal/a: |
Moje vprašanje se je nanašalo na ta del, in sicer če lahko pol porok vzame svoj kredit al ne? masters |
26. okt 2009 8:27
masters je napisal/a: |
Moje vprašanje se je nanašalo na ta del, in sicer če lahko pol porok vzame svoj kredit al ne? masters |
26. okt 2009 8:32
najlepša hvala vsem za odgovore. masters
6. jan 2010 21:32
Dokler ti plačuješ redno mesečne obroke, ne rabi imet porok na razpolago nič na računu, ko pa boš ti nehala plačevat obroke pol bodo pa terjali poroka. Tudi sama sem pred skoraj tremi leti vzela kredit na banki, se pravi potrošniški gotovinski kredit, imela za poroka najboljšega družinskega prijatelja, pa mu ni bilo treba imeti na razpolago vsak mesec zneska kolikor je bil mesečni obrok kredita. No meni je uspelo kredit vrniti predčasno kot je bilo po pogodbi, na banki sem zaprosila za potrdilo, da je kredit v celoti poravnan in to potrdilo dala prijatelju(poroku), da nima nobenih obveznosti več kot porok. Je pa res da se poroki danes lahko prekleto hitro nasankajo in si naprtijo kakšen dolg, ki ga ne bi bilo treba. MOON
7. jan 2010 18:43
Mogoče je to, ali lahko porok vzame korist odvisno od banke, ali pa je bilo pred leti drugače. Šla sem za poroka sestri, ko je vzela kredit za hišo, in ko sem kredit jemala sama sem na to, da sem porok na banki opozorila, ker nisem hotela imeti kasnejših sitnosti. Pregledali so stanje kredita, in ker je sestra takrat redno plačevala in imela že skoraj pol kredita vrnjenega mi sploh niso komplicirali, ampak mi odobrili kredit, ki sem ga bila glede na moj dohodek sposobna plačevati. Je pa res, da je od takrat minilo že skoraj 5 let patka
8. jan 2010 10:07
Zakaj pa ne vzameta lizing? Pri finančnem osebnem lizingu ni potrebno imeti porokov in po mojem izračunu je bil celo ugodnejši od kredita. Je pa vse zame uredil prodajalec.
8. jan 2010 12:37
Tudi če vzameš avto na lizing, pa si blizu meje, ko bi bil še kreditno sposoben, je možna opcija, da kot jamstvo za plačevanje mesečnih obrokov vključijo poroka. Sama imam tak primer, zato vem iz prve roke. Mamamia
mamamia
11. jan 2010 16:02
Odkar morajo banke po zakonu izvajati vpoglede v sistem SISBON (Slovenskai informacijski sistem bonitet), se osebno poroštvo mora upoštevati pri izračunu kreditne sposobnosti.
Več informacij o tem sistemu so na razpolago na bankah, v zloženkah, ki jih je izdala ZBS (Združenje bank Slovenije). Lahko pa jih najdete tudi tukaj: www.zbs-giz.si.
Sporočilo je spremenil(a) silva dne 11. 2010 16:04
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ržen sendvič s kajžarsko klobaso
Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi