Pozdravljeni,
ker se nezadržno bliža adventni čas, sem že začela razmišljati, kako bomo zadeve zasatvili letos. Sem mamica dveh malčkov (7 let in 9 mesecev) in rada stvari pripravim doma, sama in s pomočjo moža in zdaj že "ta velikega" fanta. Ne maram kupljenih in načičkanih zadev, se mi zdi, da je Božoč družinski praznik in ga temu primerno tudi praznujemo - nanj se pripravljamo kar cel mesec ali še več.
No, pa da preidem k stvari. Vsako leto naredim doma adventni koledar (žepke, škrniclje, lončke, nogavičke...) in vanj namestim piškote, čokoladice, bombončke... da jih potem moj malček vsak dan poje in odšteva čas do Božiča.
Letos pa imamo še novega družinskega člana, ki je ravno tako velik, da mu bo pisan adventni koledar všeč, zelo rad pa tudi je in prav vse stvari nese v usta, tako da moram razmisliti, kaj naj dam v te žepke zanj.
Prosim vas za pomoč - nasvete in recepte, in sicer bi rada pripravila kakšne enostavne piškote, ki se v ustih hitro raztopijo, se obdržijo dalj časa (advent traja skoraj cel mesec) in se dajo različno pobarvati, okrasiti, da ne bodo vsak dan enaki. Bom enake pripravila tudi za "ta velikega " fanta.
Skratka iščem nekaj enostavnega, dlje časa obstojnega in primernega za hrano 9 mesečnika.
Ideje (in recepte) na plan.
In najlepša hvala za pomoč,
črnka