Pokvaril se mi je pralni stroj -kakšnega naj kupim?

neznan uporabnik

22. dec 2009 9:59

Ne najmanj pomemben je tudi servis. Če je blizu, je verjetnost, da bo serviser prej prišel, kot pa iz oddaljenega kraja. V NM je bil Gorenjev servis včasih zakon. Zdaj pa temu ni tako. Mi je nazadnje popravljal stroj, pa ga sploh ni preizkusil, ampak sem po njegovem odhodu ugotovila, da napaka še vedno ni odpravljena. Potem je sicer prišel še enkrat, odkril dodatno (morda osnovno) napako in stroj končno popravil. In drugič mi poti ni računal (popravilo napake pa). Recimo serviser za Candy aparat (pralni, pomivalni...) vedno odpelje na svoj dom in ga tam popravi. Meni ni to prav nič všeč. Pa še pri demontaži vgradnega pomivalnega stroja se lahko kuhinja poškoduje, kot se je v mojem primeru. ajda66

mbarbe  

član od: 16.12.2002

sporočila: 187

22. dec 2009 18:13

Sama sem včasih rekla, da je Gorenje zakon. Pa moram reči, da bi prvemu morala že po 7 letih menjati boben in sem raje kupila novega, ker se mi menjava ni splačala. Pri drugem pa mi je pri kontrolni plošči že kmalu po dveh letih začel rjaveti. Po kakšnih 9 letih bi morala menjati amortizerje, pa sem bila tako jezna, ker je bil tudi rjasti, kjub temu, da sem pazila nanj. Zato imam sedaj že dve leti Miele. Moram reči, da je res bil dragi in da vsa z možem bojevala bitko. Vendar danes pravi, da je zakon, ker je zelo tihi in praktičen. Sicer pa glede pranja: če se madež zasuši npr. čokolada, sadje lahko daste ne vem kakšno čistilo, pa ga ne odstrani takoj. Moje pravilo: če ne gre prvič, bo šlo z naslednjim ali kasnejšim pranjem dol. Je pa res da uporabljam za belo perilo dual in mi lepo diši po milu pa tudi belo perilo lepo opere (perem največ na 60 stopinj). Biba

miele  

član od: 24.6.2007

sporočila: 207

22. dec 2009 23:18

Živjo mbarbe.Tud sam imam Miele pralni stroj in sušilni stroj.Res sta bila najdražja,ko sem jih kupil,sam mi ni žal niti malo.Mami ga kupil pred 7 leti,pere vsak dan.In do danes se še ni nikol pokvaril.Niti ni rjast,ker ima emaijlirano ohišje.Kter model sta pa kupla?Jz mam tega W 3985 WPS Navitronic,na 1800 obratov.Dela šepetajoče tiho,ker ima profesionalni pogon brez oglenih ščetk.Tako da komot lahko perem ponoči,in ne motim sosedov,k je tok tih da se ga komi sliši.Upam da bo tud služil svoje,kok sem ga plaču. Lp Miele Miele

miele  

22. dec 2009 23:21

Aja,sem pozabu vprašat?Pol praviš da je dual uredu,lepo opere belo perilo?Ker delam v gostinstvu,in zamažem pošteno predpasnike,bi mi jih opral čisto?Uporabljam Persil+Vanish.Kaj mi predlagaš?Hvala.lp Miele

mbarbe  

član od: 16.12.2002

sporočila: 187

23. dec 2009 18:32

Jaz imam W 3657 s 1600 obrati in sem res zadovoljna (no zaenkrat). Tudi sama sem včasih uporabljala Persil, sedaj dual. Šampionka Renče je bila v starih časih zakon. Mislim pa, da bi moral sam preizkusit pri enem pranju, saj veš, da doma nikoli ne zamažeš tako perila. Tudi vonj mi je všeč, sicer je to res okus posameznika. Jaz Vanisha sicer ne uporabljam, ker nekako nisem bila zadovoljna (morda antipatija, kaj pa jaz vem). Včasih dodam malo praška omino bianco za odstranjevalnje madežev pa je to to. Poskusi, saj te ne stane dosti! LP, biba

miele  

24. dec 2009 9:19

Pozdravljena mbarbe. A veš da sem ta model jaz hotu takrat kupit.Pa mi je bil zeloo drag par let nazaj.In sem uzel cenejši razred od Miele.Pol sem ga imel 2 leti in ga prodal.Je bil kot nov,ker jaz fuul pazim na stroj,da je zmeri čist in ohranjen kot nov.Ko sem se preselil v majnše stanovanje,je bila soba čist blizu kopalnice,in nisem mogu prat ponoč,ker je bil glasen ko je ožemal.Pač je bil motor na ščetke,in je tulil kot avijon.In sem ga lani pol zamenju in kupo najboljšega z frekvenčnim profesionalnem pogonom brez ščetk.Dela čist tiho tud na 1800 obratov,res ni primerjave z prejšnjim.Tako da komot zdej perem ponoči,in ne moti ne mene niti sosedov k sem v bloku. Bom pa preizkusil Dual in ti sporočil,kako se je obnesel.Če bo predpasnike bele,lepo opral,pol je že uredu.Čeprav sem na nekem forumu bral,da so ga kr hvalili.In še rumen mehčalec duel in je prava svežina baje,tko so rekle. Hvala za nasvet in pomoč.Ko preizkusim ti sporočim. Lp Miele Miele

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti