26. maj 2012 14:53
Tole je tudi eden iz med mojih najljubših filmov. Sem ga gledala že vsaj 3x in se ga ne morem naveličat :)
26. maj 2012 14:53
Tole je tudi eden iz med mojih najljubših filmov. Sem ga gledala že vsaj 3x in se ga ne morem naveličat :)
26. maj 2012 20:15
Samo 3x?
OlivaB
28. maj 2012 9:48
OlivaB je napisal/a: |
Zame je tud to eden najboljših filmov Sem pa spregledala, v teh dveh knjigah, o katerih je govora, so samo mesne jedi, oz je bistven povdarek na njih? OlivaB |
OlivaB, ne gre le za mesne jedi...
Mastering the Art of French Cooking, Volume I: 50th Anniversary: The table of contents follows a very familiar and very comfortable outline, with major chapters covering Soups, Sauces, Eggs, Entrees and Luncheon Dishes, Fish, Poultry, Meat, Vegetables, Cold Buffet, and Deserts and Cakes.
-----
kafetarca je napisal/a: |
Če je morda komu aktualen oglas za knjigo... KLIK |
28. maj 2012 10:46
se (ponovno) opravičujem za začetniško vprašanje! moj problem je, da kadarkoli sem upoštevala ameriški/angleški sistem ounces, cups, mi recept nikakor ni uspel. kako se vi znajdete?
Mamka Bršljanka
28. maj 2012 14:54
znajdeš se tako, da klikneš na tisto vetrnico zgoraj desno na portalu, potem pa malo računaš (nad reklamo za Zvijezda margarino).
Sonja
28. maj 2012 18:51
ameriski je enostaven -
1C je 240 mL, 1Tbsp = 15 mL, 1tsp = 5 mL
1lb je malo manj kot 0,5kg
1pint je malo manj kot pol litra
pri angleskem/avstralskem so pa mere za pinte drugacne (vecje), avstralci imajo tudi vecjo Tbsp - 20mL.
sicer pa:
1C moke je 110-125 g
1C sladkorja cca 200 g
1C masla cca 220 g
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
28. maj 2012 19:04
Mamka bršljanka, to je predvsem zato, ker so količine volumenske in ne po teži.
Kot je Rebecca lepo napisala, 1 cup moke (volumensko) ni 8 oz. moke če jo stehtaš.
Najbolje in zelo enostavno je uprabljati merice, ki se za nekaj Evrov dobijo tako rekoč povsod.
Vanja
28. maj 2012 19:36
najlepša hvala vsem za odgovor! mi je bolj jasne vse skupaj. hvala!
Mamka Bršljanka
29. maj 2012 9:04
Kafetarca hvala!]
OlivaB
15. avg 2012 10:51
Mimohgrede, danes je 100RD Julie Child, ki je še kako povezana s tem filmom:
rimljankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nevzhajana orehova potica
Bruschette s paradižnikom in kumarami