Krompir

neznan uporabnik

20. okt 2009 11:07

Skuhanega v olupku imamo v hladilniku do 3 dni. Preden ga ponovno obdelam, ga dam v hladno vodo in počakam, da zavre. Takega, toplega uporabimo za krompirjevo solato (ker je boljši okus, če toplega preliješ z oljem), pa tudi za pražen krompir. Postanega praženega krompirja ne jemo. Pire krompir porabimo za zgoščevanje jote..ali ga precvremo s precej masla ali pa dodamo moko, jajce..in spečemo kroketke. Se ne spoznam na nove sorte krompirja ampak ugotovila sem, da ima kakšen (pa ne vem, kateri) krompir zelo kmalu okus po postanem, kakšen drug pa ne. japaja

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

20. okt 2009 22:21

Kakšen pa je okus po postanem? No, v trgovinah se dobi kuhan in olupljen krompir, ki j seveda vakumsko pakiran. Hranijo ga v hladilniku. Kaj pa to? lp Vesna

terakota  

član od: 19.9.2009

sporočila: 469

20. okt 2009 22:37

Japaja:" ali ga precvremo s precej masla..." Kako pa tole izgleda? Celega, z olupki vred precvreš? Drugače pa sem enkrat brala, da kuhan krompir normalno stoji do tri dni, samo pogreval ga naj ne bi, tako da sama pogrejem pire naslednji dan drugače pa mirne duše uporabim hladnega za solato naslednji dan in še nikomur ni obležal v želodcu. lp terakota

bea  

član od: 29.7.2009

sporočila: 23

21. okt 2009 11:29

Jaz mislim da pogret ali več dni star krompir glih strupen ni, je pa od posameznika odvisno kako ga njegov želodec prenaša. Meni ne škodi, mojega partnerja pa boli želodec, zato je samo svežega (kuhanega ali pečenega). Itak pa najbolj vsak zase ve kaj mu odgovarja in kaj ne. Lp

neznan uporabnik

22. okt 2009 8:59

Reca, okus po postanem mene spominja na rjo, kar se pa tiče vakuumiziranega krompirja, je meni ekvivalenten kuhanemu krompirju v olupku, ta (olupek) tudi preprečuje dostop zraka.. sej narava ima vedno prav..pa človeški organizem s svojimi reakcijami tudi, tako da..jaz lahko tudi kaj težkega prebavim. Sem pa že malo starejša in sem bila v mladosti prehranjevana preventivno. Zdaj se mi ni bati Mlade sadike je treba utrditi, ko enkrat poženejo stabilne korenine, jim težko pride kaj do živega.. japaja

neznan uporabnik

22. okt 2009 9:00

Teracota, prosim preberi (počasi!) še enkrat, kar sem napisala? Šlamparija v branju daje nepravilna vprašanja in nepravilne zaključke. japaja

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

22. okt 2009 13:51

Nekoč sem že napisala, da primorci joto zgostimo s kuhanim krompirjem, damo ga tudi npr.v ričet. Drugi dan je pregreta jed še slastnejša, želodec pa je zdrav, kot da bi bil iz rostfreia (tako poje v eni od pesmi Iztok Mlakar) ;) mejačka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti