Najprej vsem en lep pozdrav! Verjetno je že kje takšna tema na forumu, a se mi resnično ne da iskati pa tudi je fajn, da imamo tole napisano vse na enem kupu...
V zadnjem letu sem se kar nekajkrat lotila peke torte...moram povedat, da pred tem nisem nikol pekla in tudi kuhat znam samo bolj osnovne stvari, tako da lahko rečem, da sem začetnica v tem 'poslu':)
Vedno imam težave z biskvitom saj mi ne naraste dovolj... ponavadi celo podvojim sestavine, pa dostkrat mi naraste samo toliko, da lahko prerežem biskvit enkrat:( Če mi že naraste, mi naraste v 'hribček' (na sredini se ful dvigne), tako da ob robovih mi ne naraste veliko... Sem delala že tudi po receptu za biskvit, ki nikoli ne pade dol in tukaj mi biskvit zmeraj naraste v tako velik hribček in potem še razpoka na vrhu-zgleda kot vulkan:D
Kaj delam narobe? Glede na to, da sem se peke lotila sama in nisem od nikogar dobila nobenih nasvetov, bi bila zelo vesela, da mi kakšna bolj izkušen 'tortopek' pove kaj moram narediti, da bom dobila rahel biskvit katerega bi lahko vsaj 2x prerezala?
haley