6. jan 2012 13:15
Šjorca, poznam to življenjsko zavarovanje, ker ga vplačujem tudi sama. Vsak mesec vplačaš toliko in toliko, traja 14 let (pri meni), zate ne vem. Če ga boš doživela, boš po tem roku lahko dvignila privarčevano vsoto, če boš umrla prej, bo to vsoto dobil tvoj otrok, predvidevam. Sama sem vpisala kot prejemnika po svoji smrti svoja dva otroka. Torej, kot je že napisala Limnol, ti vplačuješ od svoje plače to življenjsko zavarovanje in je prav, da se šteje kot tvoje premoženje.
Sama se zelo potegujem za socialno državo, čeprav nikoli nisem od nje dobila niti centa, nasprotno sem bila vedno v najvišjih plačilnih razredih v vrtcu, pa še kje. Ampak ne maram pa, da se ljudje znajdejo in koristijo vse, pa jim ne pripada. Naj dobijo tisti, ki zares potrebujejo, si ne morejo drugače pomagati. Zato tak vik in krik, ker so marsikomu pristrigli peruti. Se opravičujem, če sem bila groba. Še enkrat poudarjam, naj dobijo tisti, ki so upravičeni. Žal jih nekaj sama poznam, ki nimajo obraza, se namenoma ne poročijo, jemljejo od države, pri tem pa dobro živijo. Tisti, ki bi pa res rabili, pa ostanejo brez.
naor