Kaj podariti

neznan uporabnik

15. okt 2009 10:25

Jaz sem dala za prijateljico in njenega bodočega moža narediti veliko unikatno ogledalo s steklenim, ročno izdelanim okvirjem iz vitraža. Vmes so bili vpleteni simboli njunega skupnega življenja. To sem jima podarila zato, ker ju poznam, in vem, kaj jima je všeč. Izvirno darilo lahko kupiš samo, če človeka poznaš. Neki drugi prijateljici tako ogledalo ne bi pomenilo nič, zato je dobila komplet kristala iz Rogaške. In ga dejansko uporablja. Tretja prijateljica je dobila na svilo izrisano svoje in moževo ime z datumom poroke, zapakirano v okvir, ki paše v stanovanjski kontekst. In ročno izdelan jedilni pribor. Oba sta padla dol od navdušenja. Izvirnost je vedno subjektivna, neposredno povezana s človekom, ki ga želiš obdariti. Če tega ne znaš oz. obdarovanca ne poznaš, pač kupi darilni bon. Tako si zagotoviš, da ne prineseš darila, ki se bo naslednjih 30 let valjajo po stanovanju. jancka

helenag  

član od: 29.8.2006

sporočila: 210

15. okt 2009 13:56

O, mater, Jancika, se sprašujem, zakaj te nisem povabla na svojo poroko? Te bom pa drugič, če bo še treba ....maš take izvirne ideje. Lp, helenag

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

15. okt 2009 17:15

O, ideja o kopalnih plaščoih in brisačah je pa tudi meni všeč, tista s pižamami in zajtrkovalno mizico je pa še boljša.

Kar se tiče znamk, pa: vsake oči imajo svojea malarja in nikakor ni treba gledati na znamko.

Sem šla malo na net pobrskat, kaj ponuja frette

http://www.frette.com/world/catalogue/catalogueFall

pa z veseljem vse skupaj zamenjala za en Svilanitov komplet:

http://www.svilanit.si/subpage2_group_detail.asp?katŠakila

Vsakemu po svoje pač...

Nasja

dididala  

član od: 20.10.2008

sporočila: 120

15. okt 2009 17:39

Kaj pa kakšno dobro sliko-grafiko.Vedno se najde kakšna prazna stena,pa pogled nanjo,spomin na prijateljico. dididala

neznan uporabnik

15. okt 2009 17:57

helenag, da me ne bo tvoj mož preganjal zdaj, ker mu hočem ženo speljat dididala, nakup umetniškega dela je lahko zelo riskantno. Kar ena slika kar enega malarja je lahko za poučeno, razvajeno oko živa katastrofa. Moja mama je dobila sliko enega lokalnega naivca in je bila navdušena. Mene je skoraj kap, ko sem videla tisti kič. Če pri omenjenem paru te skrbi ni, je seveda to zelo dobra ideja. Najbolje si je ogledati zadeve, ki sicer že visijo na stenah. Bi pa mogoče lahko izbrali tudi kakšno res lepo fotografijo para in jo močno povečali ter dali v okvir, ki bo pristajal stanovanju. Mladoporočenci načeloma palijo na taka darila. Spet moj primer: po sila zapletenih manevrih sem se dokopala do negativa para, ko sta se nekoč nekje na potovanju slikala s pingvini ... Iz tega smo naredili zelo veliko fotografijo, njima pa neizmerno veselje (in presenečenje, kdo hudiča mi je dal ta negativ .. :) jancka

moje punce  

član od: 14.10.2009

sporočila: 9

15. okt 2009 21:34

ideje kar letijo.... vem, da moraš za izvirno darilo dobro poznati ljudi in tudi vem kaj je všeč moji prijateljici, takole pa vseeno dobiš nekaj idej jih vključiš z svojimi in poglej ga zlomka ... nekaj že imam v mislih javim.... moje punce

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

16. okt 2009 9:26

Javi, res, pa tudi, ali je bila prijateljica vesela. Pa da vidimo, če je res kakšna korist od nas ... Mamamia mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

16. okt 2009 9:29

jancka je napisal/a:
Moja mama je dobila sliko enega lokalnega naivca in je bila navdušena. Mene je skoraj kap, ko sem videla tisti kič. jancka
Sama podobne občutke doživljam ob poslušanju "doma sklampfanih verzov" in podarjanju solnih lučk. Brrr.... Vendelina jr.

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

16. okt 2009 10:48

Sama podobne občutke doživljam ob poslušanju "doma sklampfanih verzov" in podarjanju solnih lučk. Brrr....

V tem stavku pa čutim veliko nespoštovanje do ljudi, ki z vso čutnostjo, ljubeznijo in znanjem oblikujejo razne verze, ki jih potem podarijo osebam, ki jih imajo radi za njihove osebne praznike ali podobno.

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

16. okt 2009 15:15

No ja, ljubezen, čutnost in znanje se lahko tudi drugače pokaže kot v kakšnih hecnih rimah .... Ker ko včasih poslušaš, kaj vse do naklempfa skupaj .... Nič ne rečem, eni znajo in so tudi duhoviti do skrajnosti, pa znajo "zarezat" na posameznika, da je veselje, ampak včasih pa dobri nameni zbledijo ob kaki abotnosti ... To je kot z darili - s skromnim lahko zadeneš v živo, z neuspelim duhovičenjem pa lahko spravkjaš v zadrego. Različno smo si pač. Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti