11. jul 2013 14:04
Saj je še mladenka, kara, samo 4 leta ima, no. In, pozimi se ji ne godi ravno dobro, je le mediteranka. Če je bujna in zelena, morda pomeni, da ima preveč dušika in premalo drugih elementov, ki so pootrebni za cvetni nastavek.

11. jul 2013 14:04
Saj je še mladenka, kara, samo 4 leta ima, no. In, pozimi se ji ne godi ravno dobro, je le mediteranka. Če je bujna in zelena, morda pomeni, da ima preveč dušika in premalo drugih elementov, ki so pootrebni za cvetni nastavek.
11. jul 2013 14:30
Ne vem v katerem koncu Slovenije živiš, ampak če zimska temperetura ne pade za dlje časa pod -10 stopinj, bo preživela tudi zunaj.
Bolj kot na mraz je namreč občutljiva na slano, nenadno zmrzal in močan veter.
Če imaš torej kako zavetno lego v nesposredni bližini hiše ali zidu in če je še na sončni strani, bo skoraj zagotovo bolje uspevala zunaj kot v rastlinjaku.
lp Lučka
11. jul 2013 14:48
Lučka živim v celjskem območju. Zavetna lega bi se našla, ni problema. Tam prezimim tudi rožmarin, nisem pa upala pustiti zunaj jagodičnice. Super, če se mi bo ohranila, ker je kar velika.
Rimljanka, nisem je gnojila z ničemer. Morda le občasno, ko zalivam z gnojilom rože. Mogoče bi pa bilo pametno pognojiti jo s kakšnim naravnim pripravkom.
kara
11. jul 2013 17:27
kara, spomni me enkrat semptembra , bom šla po nakupih v eno res dobro vrtnarijo, tako, kjer se na te zadeve spoznajo in radi dajo vse potrebne strokovne informacije... bom vprašala še zate, kako in kdaj presaditi da bo rezultat čimboljši.
Pa kako jo morda dodatno zaščititi pozimi( s kopreno recimo ) dokler se rastlina dodobra ne privadi in malo odraste. Potem ne bo več problemov, no vsaj jaz jih nimam, pa je pri nas tudi mraz.
Lahko si pa tudi sama narediš nekaj polzrelih potaknjencev, zdaj je ravno pravi čas za to. Z malo sreče si boš vzgojila čisto svojo jagodnico.
lp Lučka
12. jul 2013 7:24
Hvala Lučka za prijaznost. Se bom poskusila spomniti. Če mi uspejo potaknjenci, sporočim.
kara
9. nov 2021 20:06
Letos je naša jagodičnica lepo obrodila, ima pa tudi veliko cvetnih nastavkov, tako, da bo tudi drugo leto veliko jagod - seveda, če ne bo prišlo kaj vmes.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada
Bučni pire iz rumene buče