Pozdravljene.
Mene pa zanima, če je že katera prelistala tole knjigo Torte - avtorica Alenka Kodele oz jo kupila. Sem v tisti fazi, ko se ne morem odločit ali jo vzamem ali ne. Vaše mnenje?
LP
mina20
Pozdravljene.
Mene pa zanima, če je že katera prelistala tole knjigo Torte - avtorica Alenka Kodele oz jo kupila. Sem v tisti fazi, ko se ne morem odločit ali jo vzamem ali ne. Vaše mnenje?
LP
mina20
9. okt 2009 7:50
http://www.emka.si/artikel/367296/Torte
Da boste vedeli, kaj je imela mina20 v mislih, ne da bi morali brskati po netu....
lp
cervus
9. okt 2009 8:01
Imam to knjigo že nekaj časa. Noter je veliko receptov, tudi lepo napisanih in fotografiranih postopkov.... kljub temu pa nisem še naredila nobene torte iz te knjige girica
9. okt 2009 8:02
Meni je ta knjiga ena najljubših kuharskih knjig, pa jih imam doma na metre. Ne samo, da vsebuje odlične recepte, tudi fotografije so vrhunske!! Kolikor mi je znano, avtorica knjige obvlada svoj posel! Fotograf pa tudi. Zelo priporočam! Jelenckova
9. okt 2009 8:11
Se podpišem pod Jelenckovo, fotografije so vrhunske. In moram priznati, da jo vsak teden prelistam tudi zaradi njih. A nisem se še lotila nobenega recepta, kar nekako "vztrajam" pri svojih preverjenih receptih. Kaj čmo stara navada-železna srajca girica
9. okt 2009 8:24
Jaz jo imam (so mi jo podarili). Kot pravijo moje predhodnice, ima knjiga zelo lepe fotografije. Recepti so zanimivi, ima tudi dve ali tri nenavadne kombinacije okusov (npr. cokolada in bazilika), vendar me moti, da v vsako kremo dodaja zelatino. Nasla sem tudi nekaj nasvetov, kako se lahko torto lepo okrasi. Iz nje sem naredila Torto stracatela (zelatino sem izpustila) in je bila dobra, ostale pridejo na vrsto ob naslednjih priloznostih. ribica
9. okt 2009 8:37
Sedaj ste me pa prepričale :) takoj po službi jo grem iskat. Ribica, meni je fant prinesel ta recept za torto z baziliko, in ker sem zelo firbčna, imam pa tudi rada baziliko, bo ta recept hmalu na vrsti, sicer me malo moti, ker mi postopek ni čist v celoti jasen ampak bom že. mina20
9. okt 2009 12:47
Tudi jaz imam to knjigo,sem jo dobila za darilo.Sem že naredila dve torti iz nje, so bile uredu, več pa še nisem preizkušala. Fotografije, se pa strinjam, so odlične lp, D. www.sloliga.com">www.sloliga.com
9. okt 2009 14:20
Jelenckova je napisal/a: |
Kolikor mi je znano, avtorica knjige obvlada svoj posel! Zelo priporočam! Jelenckova |
O tem verjetno ni nobenega dvoma :
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/nika/104222620
lp
cervus
9. okt 2009 14:38
danicak je napisal/a: |
Tudi jaz imam to knjigo,sem jo dobila za darilo.Sem že naredila dve torti iz nje, so bile uredu, več pa še nisem preizkušala. Fotografije, se pa strinjam, so odlične lp, D. www.sloliga.com">www.sloliga.com |
9. okt 2009 16:41
Iz knjige sem delala že Smetanovo torto s čokolado in višnjami. Slika je v mojem albumu. Tudi slika koščka, ki mi je bil zanimiv. Zdajle delam torto po receptu Torta truffel. Pa še precej zanimivih receptov je notri. Recimo tudi za sladkorno modelirno maso, ki je po okusu skoraj identična vrhniški tičino masi, pa tudi dela se podobno z njo. Mislim, da predvsem za tiste, ki o tortah nimate še dosti literature nikakor knjiga ni zgrešen nakup. Jaz imam trenutno sposojeno iz knjižnice, če bi mi jo kak dedek Mraz prinesel, bi je pa bila zelo vesela.
NenaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pohorska gibanica
Polnjene paprike