16. jan 2010 21:48
Lisa, oblačilna usklajenost para je primerna, glede na to, v kakšnem kontekstu je vse skupaj. Npr: na porokah je nujno, da sta odtenek ženinove srajce/kravate...usklajena z odtenkom nevestine obleke. Pa ponavadi nista. Npr: šampanjska obleka v kombinaicji z belo srajco...to ni dobro. Pri smrtnikih, ki gredo na kak svečan event, je dobro, da so barvno usklajeni. Tu je finta, da se ravno ne nosi ista barva, se pa poudarja pripadnost tako, da imata različne odtenke ene barve. Npr: Temno moder kostim ona, on pa npr svetlo modro srajco ali pa eksplicitno modro kravato. Nekako je fino in nobl, če se ena skupna nota pojavlja, če je pa preveč enakega, je pa to tako, kot bi oblačil velike dvojčke. Meni je, npr otročje, da bi imela s partnerje za "must" enake barve jakno, enake barve majice itd...mi je pa znak usklajenosti, če se kaže kakšna skupna nota, pa ne preveč agresivno. Sicer vidim več preveč poudarjene usklajenosti ravno pri kežualu, ker ljudje takrat kupujejo podobne kose v moški in ženski izvedbi in jih potem tudi nosijo. Najbolj grozljiva usklajenost pa so vsekakor crocsi in te-wa in podobno grozni čevlji za mestni špancir poleti. Pa kakšne uniseks bermuda, kupljene v diskontu. Ajajajaj. Sem se pa spomnila predlanskega obiska angleške kraljice: Ko je prišla, je imela moder kostim, Philip pa rdečo kravato. Danilo je imel modro kravato, Barbara pa rdeč kostim. Jaz sem potem dva dni na čveku s frendicami "prebolevala" to barvno neusklajenosti (pa zakaj nista zamenjala kravat?). Sicer pa, najbolje oblečen par (od celebrities) je, za moj okus, španski prestolonasledniški par. Mimogrede, a ima tista tvoja znanka kje kak tečaj z naslovom; kako dresirati moškega, da me uboga? Vendelina jr.