1. okt 2009 11:12
alibaba je napisal/a: |
Jaz bi vas pa tule, kjer vas je toliko svetovljanskih ladies, nekaj vprašala. Kar nekajkrat sem slišala, da si turisti, ki potujejo na Tajsko, tam dobijo krojača. Ta jih izmeri in premeri, naslednji dan jih že čaka kostim, nato pa kar od doma naročijo nove kose. Ugodno, kvalitetno in zelo po modi, saj dejansko iste šivilje šivajo za znane blagovne znamke. Ali se katera poslužuje tovrstnih nakupov ali ima kak preverjen naslov?
alibaba |
Mi smo to naredili iz čistega štosa, pred nekaj leti. Mož si je na Tajskem naročil nekaj svilenih srajc, dva dni pred odhodom domov, pa so jih uspeli narediti, celo prinesli so nam jih v bungalov, kjer smo bivali, ker smo bili v časovni stiski. Od tega je zdaj šes let, in verjeli ali ne, srajce so še danes kot nove. Seveda jih primerno negujem, a očitno je bila izbrana svila res vrhunske kakovosti (kot so nam zagotavljali, da je). Izdelava je bila prva liga (ocena naše šivilje, pa tudi mame, ki je imela lastno delavnico leta nazaj ...), šivi so še danes kot so bili prvi dan, nobena nitka nikjer ne visi, še gumbi se niso potrgali, tudi ovratnik - ruski, ker mož rugih srajc sploh ne nosi, ni niti malo oguljen ali drugače načet. Pa mož te srajce veliko nosi. Nismo pa novih naročali, čerpav so nam dali vizitko z e-naslovom in povedali, da po teh merah izdelajo tudi po naročilu.
Glede na ceno, za katero ti tam kar koli naredijo, se splača poskusit. Že za štos, jemlješ to kot spominek s potovanja.
Mamamia
mamamia