Jesenski oblačilni report

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

6. nov 2009 21:46

Bom začela od zadaj:

Bež in črna sta klasična kombinacija: Pomisli na "kajpavemkoliko" stare Chanel čevlje, bež s črno kapico spredaj. Ali pa črne hlače in bež trench? Seveda gre lepo skupaj. Meni črna edino z rjavo ne "tekne" ali pa črna in temno modra. Pa še tukaj je ena izjema: temne kavbojke in črn pulover, ki sta po moje ena sama večna klasika. Torej bež in črno lahko. Tako si lahko omisliš verižice v srebrnih in črnih tonih. Tudi tista turizna bi k pravi bež lepo pasala. Tako ti ni treba v trgovino iskat bluze. Ta denar boš rabila, ko se boš znebila še par kil.

Prosojno črno in seksi moderček sem jaz že upokojila, pa ne prej, dokler na eni sliki nisem videla, kako se vse skoz vidi. Sem se sama sebi zdela kot ena "waanna be". Lahko pa si omisliš prosojno črno, in oblečeš spodaj eno tanko oprijeto črno majico (tank top) s čisto tankimi naramnicami. Če ima tank top malo čipke, toliko bolje.

Ker boš "svetila" s prosojnim zgornjim delom, ne rabiš drugega kot res dobre uhane. Črno krilo je vsekakor primerno tudi če imaš črn zgornji del. Črno od glave do pete je precej enostavna zadeva, najlepše je pa, ker lahko uporabiš res trendy modne dodatke in vedno izgledaš oh in sploh. (da se izpovem: pri nas ni bilo dovoljeno nositi jeans-a za v službo. Vsi razen mene so spoštovali pravilo. Jaz sem se oblekla od nog do glave v črno, si navesila nekaj nakita, lepo torbico in žensko krojeno jakno iz temnega jeans blaga. Nihče nikoli ni nič rekel). Rules are ment to be broken.

Pa v zgornjem postu sem se zatipkala pri zebrastem puloverju: Črn pulover z globokim v izrezom, črno krilo ali hlače, prepasano z zebrastim pasom. (tole sem hotela povedat )

 

Če imaš res težave (ma, kdo jih pa nima?) z oblogami malo pod boki, si omisli kontrol top najlonke ali pa tele spanx.om podobne nogavice. Sem zadnjič videla, da se dobijo v Sloveniji, samo se ne spomnim, kje. Z napotki kam po njih, ti bodo druge pomagale.

Pri globokem V izrezu (jaz sem absolutna fenica) pazi samo to, da sta "deklici" varno spravljeni in pod kontrolo. Meni se ne zdi nič hujšega kot to, če se kakšni mojih let neprimerno "izlivajo ven".

 

Ker imam nekaj izkušenj s šivanjem ti povem, da mora biti krilo z visokim pasom narejeno ravno prav, drugače izgleda obupno. Obstaja pa visok pas in potem še višji pas. Izogibaj se tega, še višjega. Ker si malo manjša kot jaz, ti lahko pomaga optično, s tem mislim podaljša. Pomeri še eno tako v trgovini. Saj ni treba, da je za pomerjanje ravno črno. Če si daš narediti krilo z visokim  pasom, glej da si zatakneš bluzico v krilo in potem z lepim pasom povdariš svoj majhen pas. Najdi takšnega, ki je kombinacija usnja in kovine ali pa se upogumi in začni z živalskim vzorcem. Nikoli ne veš, mogoče boš celo "odkrila" divjo mačko v sebi. Zdaj bi šla pa kar s tabo v shopping.

Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 06.nov 2009 21:49

aloe  

član od: 6.11.2009

sporočila: 29

8. nov 2009 12:44

Prebrala sem celoten jesenski oblačilni report in sem navdušena! Obožujem črna oblačila v kombinaciji z belo in viola barvo. Poleg pa seveda verižice v srebrni in teh treh barvah. Čevlje in škornje imam vse z visokimi petami, čeprav imam 176cm. Še posebej mi je všeč velika lakasta torbica v črnobelem kačjem vzorcu. Lepo popestri celoten videz, kadar sem popolnoma v črnem, spodaj pa v belem puliju, majčki ali bluzi z volančki(ne preveč). Obožujem živalske vzorce (leopard, kača) kot dodatke k črni osnovi. Vanja_v_ZDA, Vendelina jr, če imata še kaj na zalogi, kar napišita. Bom z veseljem prebrala aloe

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

8. nov 2009 18:07

@dolenjka3, Vanja je naredila izvrstna napotila, kaj gre in kaj ne gre skupaj, ti kar upoštevaj. Drugače pa se mi zdiš ena vesela in senzualna punca, ki pa tega ne zmore čisto prikazati z videzom. Sama bi sicer za martinovanje verjetno izbrala kakšne pajkice in ćez kompaktno tuniko iz pletenega jerseya. V eni barvi. Temni. Ta kombinacija naredi uslugo več-ali-manj vsem številkam od 34 do 48, s tem, da bi pri števlikah od 24 naprej izbirala tuniko, ki gre obvezno do kolen. Ker se mi zdi martinovanje bolj kežual zadeva. Krilo in bluza je pa super kombinacija za večino stvari v delovnem tednu. Zelo težko udariš mimo s krlom in bluzo (seveda imaš pa zvečer zraven manjšo torbico kot čez dan, za začetek). Vsekakor pa se mi zdi, dolenjka3, da tvoje zadrege izhajajo iz tega, ker se nekako ne vidiš, ne vizualiziraš se. Ozrioma, ko stopiš pred ogledalo, se ti zdijo verjetno posamezni deli malo izven proporca in je vse skupaj ena groza. Zdaj, newsflash, kar je, je. Zna biti, da boš morda tudi shujšala, ampak verjetnost, da bo postava bistveno bistveno drugačna, pa ravno ni velika. Skratka, generalne konture so tu in akceptiraj jih. Tule imaš za pomoč, kako se kaj dobro kombinira - in se mi zdi, da bo tole prišlo prav tudi ostalim puncam iz XXL skupine: Elena Miro, edina oblikovalka za large size fashion, ki se je prebila na Milanski teden mode in bi zanjo lahko že rekli, da je v prvi dizajnerski ligi. So pa njeni izdelki kar po korektnih cenah in pri nas jih imajo v Emporiumu. Nevertheless, za moj okus najboljša v XXL modi. http://www.elenamiro.com/ @aloe: lepo, da ti je topic všeč. Imamo še veliko idej na lagerju, nič bati @ Moje dame: prosojne majčke in spodaj črni push-upi..., to se obleče v naslednjih situacijah: - če hočete od svojega moškega kaj dobiti, pa veste, da je težko, takrat je silno uporaben nasvet moje mame, ki se glasi: Obleci nekaj prozornega. Po možnosti pa obleci bolj malo. Mama ima vedno prav. S tem, da se ta manever dela v intimnem ozračju, ne tega početi pred pričami. - če po kakšnem spletu okoliščin nastopate v zabavnem programu TV Pink. - če tako majčko kombinirate s črnim kostimom s kakšnimi satenastim reverjem ali kakšna podobna zadeva in gre večer tako, da zanesljivo ne boste slekle blazerja (skratka, gledališče, koncerti v CD, Prešernova nagrada....) V vseh ostalih variantah pa se tej kombinaciji izognite, ker vam ne bo naredila usluge. Neodvisno od let in konfekcijske številke. Vendelina jr.

dolenjka3  

član od: 2.11.2008

sporočila: 14

8. nov 2009 23:02

Vanja, hvala za res prijazne nasvete, hvala za pozitivne spodbude in "ne"omenjanje proporcev, mojih seveda v smislu "punce iz XXL skupine". Bom uporabila in poročala o rezultatu. Vendelina: 1."Drugače pa se mi zdiš ena vesela in senzualna punca, ki pa tega ne zmore čisto prikazati z videzom."---sem vesela, sem zelo senzualna in znam to zelo intenzivno pokazat, samo ne vsakemu in ne vedno(hvala bogu) 2."Sama bi sicer za martinovanje verjetno izbrala kakšne pajkice in ćez kompaktno tuniko iz pletenega jerseya. V eni barvi. Temni. Ta kombinacija naredi uslugo več-ali-manj vsem številkam od 34 do 48, s tem, da bi pri števlikah od 24 naprej izbirala tuniko, ki gre obvezno do kolen. Ker se mi zdi martinovanje bolj kežual zadeva".....naše martinovanje je pač prilika za druženje. Gre za družabni večer s plesom in živo glasbi v izbrani restavraciji in moja 2senzualnost" v pajkicah in kompaktni tuniki ne bi prišla do izraza. 3."Ozrioma, ko stopiš pred ogledalo, se ti zdijo verjetno posamezni deli malo izven proporca in je vse skupaj ena groza".......malo iz proporca, vendar daleč od groze, namreč rada imam svoje malo iz proporca joške, pa tudi rit, ki še čaka, da se malo oteše. 4."Zna biti, da boš morda tudi shujšala, ampak verjetnost, da bo postava bistveno bistveno drugačna, pa ravno ni velika. Skratka, generalne konture so tu in akceptiraj jih".........shujšala bom še deset kil, pa že sedaj sem si precej všeč, prepričana sem, da bo moja postava bistveno drugačna, ker je že po 9 kg krepka razlika. Se pa strinjam, da moja hruškasta oblika je dejstvo in se nad tem sploh ne pritožujem. 4."Tule imaš za pomoč, kako se kaj dobro kombinira - in se mi zdi, da bo tole prišlo prav tudi ostalim puncam iz XXL skupine"........jok, nisem punca iz te skupine, na rit namreč navlečem že hlače 42 oz.L, bluzice pa mi ratujejo komot že št.40, tako da me boš morala uvrstiti v drugo skupino. Ma veš, ta tvoj izraz .....punce iz XXL skupine....sliši se takooooo, ah, ne vem kaj bi rekla, rajši nič. Kar se pa tiče prosojne majčke in spodaj seksi modrca sem morala omeniti to možnost, ker se tako sladko spominjam, kako sem od mojega moškega(beri moža) ob neki prigodi dobivala cel večer tako poželjive poglede, da sva nemudoma morala predčasno zapustiti zabavo in mi ti spomini še danes vzbudijo prijetne skomine. Pa brez zamere in lep večer želim. dolenjka3

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

9. nov 2009 2:42

dolenjka3 je napisal/a:
Kar se pa tiče prosojne majčke in spodaj seksi modrca sem morala omeniti to možnost, ker se tako sladko spominjam, kako sem od mojega moškega(beri moža) ob neki prigodi dobivala cel večer tako poželjive poglede, da sva nemudoma morala predčasno zapustiti zabavo in mi ti spomini še danes vzbudijo prijetne skomine.Pa brez zamere in lep večer želim.dolenjka3

 

Potem si pa kar to navleči, nikoli ne veš, kam njegova poželjivost pripelje. 

Tunike, sicer ne vem, kakšne ima Vendelina v mislih, meni ne pašejo, ker sem premajhna. Poleg tega je nevarnost, da se obesi čez boke (nam, ki jih imamo) on potem izgledamo od zadaj kot da je zadnjica 2x tolikšna, kot je v resnici.

Moj transparenten komplet, bluzo in hlače, sem kupila, ko mi je bilo tam enih 32, 33 let, zadnjič sem samo bluzo oblekla pred kakimi 4 leti. Takrat me je moj dragi škljocnil s kamero in meni se je vse skupaj na sliki zdelo malo preveč.

 

 

Vanja

 

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 09.nov 2009 02:59

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. nov 2009 7:10

dolenjka3 je napisal/a:
. Kar se pa tiče prosojne majčke in spodaj seksi modrca sem morala omeniti to možnost, ker se tako sladko spominjam, kako sem od mojega moškega(beri moža) ob neki prigodi dobivala cel večer tako poželjive poglede, da sva nemudoma morala predčasno zapustiti zabavo in mi ti spomini še danes vzbudijo prijetne skomine. dolenjka3
Jaz navijam za seksi izgled. Vedno. Poleg tega sem vernica prosojnega manevra. Ampak ni treba, da ravno celotna martinova (ali pa katera druga) ekipa ve, da boste imeli pri vas še en afterparty. Oziroma, saj ve. Oziroma, predpostavlja se, da imajo ljudje po veselici še eno veselico doma. Okej, jaz upam, da jo imajo. Upanje umira zadnje....Ni treba tako eksplicitno oglaševati, da je še nekaj na agendi. Ker tako en prijeten spomin intimne narave postane preveč javen in ko je javen, je dezavuiran. Vendelina jr.

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

10. nov 2009 16:41

Ojoj!

lp

cervus

Desanka  

član od: 15.6.2007

sporočila: 134

10. nov 2009 17:35

korenckova je napisal/a:
Evo, takole bomo pa nakupovali v prihodnosti: http://chickencrap.com/v.php?v=606 korenckova
To bi jaz... Verjetno bi že bankrotirala, če bi imela možnost tako preizkušati oblekice na sebi. Mislim, da me je Bog prikrajšal za nekaj čudovito ženstvenega...užitkov ob nakupovanju. Tako rada bi bila lepo oblečena, vendar kaj, ko stopiti v več kot dve trgovini mesečno (odmislimo špecerijo) je zame že uspeh. Potem pa pridem, naberem kar imajo v tisti trgovinci (pa trgovina ne sme biti večja kot 50 m2) in to je to. Če kar je, je, če ni pa "saj omara doma ni prazna"! Sem pa že večkrat naročila kaj preko spleta, vendar kakor je prišlo, tako je tudi od hiše odromalo... Desanka

slepakura  

član od: 9.1.2007

sporočila: 326

10. nov 2009 19:19

Desanka, enako. I hate shopping! slepakura

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?rimljanka
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti