20. nov 2009 16:34
japaja je napisal/a: |
Glede otročičkov v visokih petkah in nalakiranih nohtih in našminkanih ustecih.... kolikor je meni znano, se ženske ličijo in kitijo, da bi zapeljevale moške, topogledno so štiklice seksi, ker nakazujejo smer navzgor in tudi rahlo privzdignejo boke, kar je baje vabljivo.. sočne in našminkane ustnice baje ponazarjajo pripravljenost vulve.. japaja |
NO, da končam tole debato, če sem jo že zakuhala - v tem, smislu (citat od japaja) mene moti šemljenje otrok v odrasle (štiri, petletnic ali trinajstletnic v odrasle, spolno zrele bejbe).
Moja hči je pri trinajstih totalno "neženska" in mislim, da "prava ženska" tudi še nekaj let ne bo (v smislu spolne in čustvene zrelosti, ki je vsakemu potrebna, da ljubezen in spolnost resnično živi). Je najstnica, otrok, ki isče svoje mesto pod soncem in se identificira vsak teden z novo gasbeno skupino, knjigo, filmo ... Nosi majice bendov, katerih glasbo posluša, kavbojke, bulerje, športne copate in ostalo opremo, kot jo imajo njeni idoli na plakatih in to je to. Sin je nor na šport, v šolo hodi v trenerkah in nogometnih dresih (hči se ob tem zgraža), vse svoje nogometne idole pozna po skoraj številki čevljev in letnicah rojstva.
OK, kar se oblačenja tiče, sta vsak na svojem nivoju, skozi svoj izbor oblačil kažeta, kdo sta in kaj ju zanima - in kar pri svojih letih sploh lahko dojemata (kakor to kaže sosedov fantek iz vrtca, oblečen v kompletek "mojster Miha" ali punčka v roza "barbi" balerinkah in "winx" krilcu). Ampak mali "mojster Miha" nima na sebi pravega delovnega pajaca in ne nosi s sabo pravega ročnega orodja in ne zida pravih zidov, in mala "Barbika" v resnici nima preščipšnjenega pasu svoje plastične idolke in pepelnato blond pobarvanih las in nima našobljenih našminkanih ustec, ki bi jih v poljub ponujala svojemu "Kenu" (tako kot tudi moja najstniška oboževalka Kurta Cobaina v resnici ne piše rokerskih melodij in skače po odru in se ne zapija in travmira, kot je to počel on).
Ampak ... tiste štiklice, ki jih videvamo na slikicah pa so prave in ličila so tudi prava in push-up modrčki in globoki dekolteji pri trinajstletnicah so tudi pravi in meni se precej čudno zdi, da to, čisto pravo "orodje" uporabljamo tako me, odrasle ženske, za zapeljevanje svojih moških, hkrati pa otročički, ki ... ki bi morali še lep čas biti otročički in ne objekti spolnega poželenja, evo.
No, zdaj sem se skašljala in bom dala mir. Pa ne se jezit in kregat, punce, naši mulariji bomo že dali vetra, me pa smo in bomo itak ostale najlepše in najpametnejše
Mojca