Jesenski oblačilni report

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. jan 2010 13:34

Tule je še nekaj dobrih detajlov za kombinacijo oblačil v poznozimski sezoni. Posneto v dnevnih moške mode, ampak so tudi ženske zraven. Tista gepard plaščka sta pa seveda iz umetnega v krzna. http://www.style.com/trendsshopping/stylenotes/012 Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

22. jan 2010 21:21

Atina, tudi v naši femili nas je nekaj z zelo dolgimi udi. zase vedno pravim, da se mi bodo na stara leta (ko bom puklasta) roke vlekle po tleh. Moja svakinja je 5 cm višja od mene in ima krajše roke. Pri nekaterih je bila narava zelo radodarna. bi rekla, da ne na najbolj pravem mestu. Zanimivo je pa to (Vendelina bo zagotovo našla ustrezno razlago), da je meni na splošno dovolj dolga garderoba italijanske in španske provenince, slovenske, švedke, nemške pa precej prekratka. Imam še dodaten problem, ki zaostri težavo z rokami. Širina ramen, namreč. Kot da bi celo življenje trenirala body building. Na splošno lažje dobim "lepe" hlače kot kavbojke. S slednjimi so kar križi in težave. mnoge znamke "se hvalijo" z dolžino 36, ki pa je v praksi precej eksotična. Lani sem po naključju odkrila San Oliver, ki ima lepo izbiro hlač moje dolžine. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. jan 2010 9:07

Krohot ob "vendelina bo gotovo našla ustrezno razlago"..... Okej, malo tolčem po tipkovnici, ker ravno čakam, da prime barva za lase. Za vsakeo etnično skupino je značilno, da ima kolikor toliko podobne lastnosti telesa v smislu, kakšna je pigmentacija, kakšna je dolžina okončin, kakšne so tipične oblike kosti in ličnic, skratka, nek sklop etnično-rasnih značilnosti obstaja. Rasna antropologija se s tem na veliko ukvarja. Standardizacija teh ugotovitev za področje konfekcije sicer ni od včeraj. V bistvu so kombinacije mer ljudi začeli delati takoj po WWII. DIN so že zdavnaj izmerili kakih 180 in več ženskih kombinacij mer in nekaj manj moških. Samo proizvodnja na toliko kombinacij je malo draga. Zato je vsak proizvajalec povzel nekaj kombinacij in that was it. Dokler so bile proizvodnje oblačil bolj ali manj usmerjene na eno regijo, kakega silnega problema ni bilo. Italijanska oblačilna branža je oblačila ženske iz romansko-mediteranskega področja in take, ki so po fizisu bile podobne temu tipu. Po drugi strani so severnjaški brandi delali oblačila za ljudi, ki so, za začetek, v povprečju višji od prebivalcev z juga. Ko se je zadeva globalizirala, so oblačilni proizvajalci ugotovili, da morajo vendarle prilagoditi ponodbu različno velikim in širokim kupcem na različnih trgih. Indesit (to je korporacija, ki ima Zaro) je to dejstvo ponotranjil do stopnje, ki jo danes na veliko učijo študentov ekonomije. Ker oni imajo fazon da delajo ponudbo za regijo , na primer severna in osrednja Evropa (in potem znotraj te regije ves čas rotirajo zaloge iz ene trgovine v drugo, tako da deluje, kot da ves čas prihaja nova roba in se potem več proda). Ker jim je jasno, da kos, ki ga lahko prodaš v Hamburgu, lahko prodaš tudi v Moskvi, Pragi, Varšavi, Beogradu....ga boš pa blazno težko prodal v Sevilli ali Lizboni ali Malagi. It will not fit. Pri nas smo ravno tako na prepihu kultur in genetike, da se zelo vidi, kateri kroji ti bolj stojijo in kateri manj. In ženske že izkustveno vemo, da tiste, ki nosio italijanske kroje, slabše nosijo kaj severnega, nemškega, whatever. In obratno. In potem človek svoje nakupovalne navade temu prilagodi. Je lepo, da imamo tako široko ponudbo, da se v bistvu za vsako postavo nekaj le najde. Mene dejstvo, da mi morajo podaljševati rokave, v bistvu ne moti. Kupim en teden prej in počakam, da se zadeva podaljša. Vendelina jr.

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

25. jan 2010 12:59

Mene pa zanima kako naj nosim nadkolenke in dokolenke. Na gležnjarje? Spomladi jih nosim na balerinke, kaj pa zdaj ko je mraz? Opažam da ima veliko žensk dokolenke in potem obute škornje, tako da gleda ven 3 cm nogavice. V čem je potem fora dokolenke? saša

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

25. jan 2010 13:17

Spagon, meni je fora dokolenke v tem, da mi je fino toplo ... sara

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

25. jan 2010 13:34

Sara, itak, ma lahko je pa tudi lep dodatek (itak imaš še debele žabe spodaj), ane? Samo če ga znaš prav nosit :) saša

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. jan 2010 14:30

Meni dokolenke ne gredo na čisto nič. Oziroma, funkcionirale so samo na Britney Spears v spotu Hit Me One More Time (tista, ko je Britney še na začetku kariere in je srednješolka v telovadbnici in potem dela še premete nazaj....) kakih enajst let nazaj. Vsake toliko časa jih dodajo v kakšen runway, ampak tudi tam se vidi, da dokolenke tudi manekenkam kaj silno ne pomagajo. Posledično tudi za ostali ženski svet niso kaj posebej prijazne. Namreč, ta nogavičasta zadeva preprosto pošlje too much information v predel med gleženj in koleno in ta del bodisi razreže in ga s tem optično skrajša. Oziroma, če niso noge tako vitke, da potrebujejo XS tubo na škornju, potem take noge v dokolenkah delujejo debelejše in krajše in za oboje, ne, hvala. Druga stvar je tudi ta, da tudi imetnici nog za orožno dovoljenje veliko do preveč informacij pri nogavicah ne pomaga. Ker, če je pri nogavicah too much inforamtion, potem je hudičevo težko karkoli obleči. Ker je oblačilo s karakterjem + preveč dogodkov na nogavicah....pa imamo "there is way too much going on situation" Za zimo je edina nogavičarska stvar, ki je kolikor toliko okej kombinacija grelnikov za gleženje (tisti pletene cevi, ki jih imajo plesalci) v kobminaciji z gležnjarji (visoka ali nizka peta) in špichozami. Po možnosti v odtenkih ene te iste barve. To se dobro kombinira s plaščki (ker plašček in zraven hlače, zatlačene v škornje, to nekako ne funkcionira) Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

25. jan 2010 20:34

Vendelina, lepo si to razložila, še vedno pa mi je precej misteriozno, da na mojo precej "severnjaško" morfologijo in proporce sede italijanska garderoba. No, ne vseh brandov, večine pa. mimika

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

26. jan 2010 8:41

Mimika, človek nikoli ne ve, od kod vse so prišli njegovi geni..... Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

26. jan 2010 21:01

Vendelina, mogoče imaš prav. Za moje prednike (kolikor mi je znano) je značilna socialna in fizična nemobilnost, kljub temu pa se moja gorenjska narava najbolje počuti na jugu. Takem in drugačnem. Kdo ve ... Še to sporočim, da sem v toplih krajih (ki so by the way še davčna/brezcarinska oaza) na razprodaji ujela super Zarino budno/plašč, ki je pri nas nisem videla. Tam pa ni bilo povpraševanja po njej. Le zakaj? Že en teden sem neločljiva od nje, ker mi je tako neznansko všeč. Toliko navdušenja za borih 60 evrov. Mimika P.s. Komaj čakam pomlad in novega oblačilnega reporta.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti