![](/userdata/avatar/yWi219kUNJrfbeBz2N66.jpg)
9. jan 2010 23:48
Ejga, Vendy, kaj se je zgodilo z Zimskim oblačilnim reportom?
tulka
9. jan 2010 23:48
tulka
10. jan 2010 1:44
tulka je napisal/a: |
|
Pa res, ja! Jaz sem si že kupila prve sandale!
11. jan 2010 2:08
Vanja_v_ZDA je napisal/a: | ||
|
Vanja, jaz sem pa zadnjič "silom prilike" (beri otrokova zimska šola v naravi) lutala po razprodajah in ... saj mi ne boš verjela, kaj sem že skoraj kupila ... živo zelene "krokse"!
Pa jih nisem ... "iz inata" - ker niso bili nič znižani
11. jan 2010 7:00
Vprašanje za Vendelino jr.: kako nositi širok in dolg šal? Meni je zelo všeč ogrnjen in vržen preko ene rame (khm, saj razumeš, kako naj bi to izgledalo?), ampak samo tako dolgo, dokler se ne vidim v ogledalu
11. jan 2010 9:52
Punce, preživela vikend brez računalnika in je bilo super. Tule je nekaj odgovorov: @rdkapica: Hej, kaj pa pomeni tisto, "postava, daleč od idealne"....? Številki 34 in 36 označujeta bolj drobne dame in to je čisto okej. Glede števlik je takole: enkrat smo tule (v pre-fall oblačilnem reportu) jemali, kako se v osnovi ugotovi, katera je naša številka. Da ponovim: pri zgornjem delu si izmeriš razdljo na ramenih (od enega konca ključničnega obroča do drugega) in pogledaš število cm. Potem si izmeriš prsni obseg. Centimetre prsnega obsega potem deliš z 2,5. Primerjaš število, ki si ga dobila pri izmeri rame in obseg/2,5 in pogledaš, katera številka je večja. To je tvoja kontinentalna konfekcijska številka za zgornji del (moj primer: ramenska dolžina 38, obseg prsi 94, 94/2,5=37,6, moja zgornja konfekcija je 38). Pri spodnjem delu gre takole: izmeriš si obseg pri bokih zgoraj (tam, kjer se začne bočna obroč od pasu navzdol) in obseg sedala na najširšem koncu. Širši obseg deliš z 2,5 in število, ki ga dobiš, je tvoja spodnja konfekcijska števlika. Ki več-ali-manj drži ob predpostavki, da med zgornjimi boki in najširšim delom ni razlike za več kot za 8 cm. Če pa je, potem je treba pomerjati dve števliki spodnjih delov (moj primer: 89-96, kar je udobna 38). Še eno razmišljanje: Tistega o "srednjih letih" ne razumem čisto dobro. Oziroma, recimo, da mi je jasno, katera so srednja leta (kar se mene tiče, najboljše obdobje in upam, da bo trajalo še kakih štirideset let
11. jan 2010 10:22
Vendelina jr., hvala za odgovor! Ja, take tanjše šale sem imela v mislih, ki se sicer zazankajo (kot si opisala ti) okrog vratu in ga imaš tako napravljenega, ko greš ven. Jaz pa bi s taistim počela nekaj v smislu ogrinjala ... A veš, ko si sicer v ogrevanem prostoru, pa je vseeno malo hladno in imaš poleg tak velik šal ... Ampak meni se to tako nesrečno zamota, da res ni za nikamor. Heh? sara Sporočilo je spremenil(a) sara.vidmar dne 11. 2010 10:24
11. jan 2010 10:46
Vendelina imam vprašanje glede jopic. Trenutno imam ugledanih par, pa se ne morem odločit za nakup, čeprav se mi zdi, da zna dober kos lepo nadomestit blazer. Problem je v dolžinah jopic, ki so daljše od zgornjih bund oz. plaščkov. In potem spodnji robovi jopice štrlijo izpod bunde. Kar bi se mogoče še dalo rešiti (ali pa tudi ne?) s tem, da se jopica v pasu zaveže, del oblačila dvigne nad pas in šele potem obleče zgornji, zimski del. Ampak meni zna to predstavljat bolj problem kot dobro rešitev. Sploh zjutraj, ko z dvema malima otrokoma letim kot skerca v službo. Poleg tega dosti modelov pasu nima in potem le-tak nakup odpade, kajne? Ravno tako me "moti" kvaliteta jopic, se mi zdi, da se precej muckajo in potem se pozna tam, kjer je najbolj neprijetno - na prsih. Ali pa mogoče spet kombniram napačne dele oblačil? Pod volneno jopico paše samo volnen puli in ne bombažen? Ne vem, mogoče pa nisem naletela na pravi kos? Mogoče veš, kje bi še lahko pogledala? Pozdravček Vilma
11. jan 2010 12:29
@sara.vidmar: štekam, kaj iščeš. Neke vrste štolo. Svoje dni so imeli pri H&M take srčkane štole iz umetnega krzna, ki se jo je dalo nositi čez plašč, v zaprtem prostoru je pa stvar delovala kot šal/ruta/brezrokavnik.....Poglej, če jih še imajo. @Vilma: jopice se seveda dajo dvigniti tako, da jih opremiš s pasom. Michelle O je iz tega naredila trend. Ti ga kar sledi. Glede materialov: če se stvar mucka, se mucka zaradi tega, ker je v materialu relativno veliko naravnega materiala. Volna se blazno rada mucka, o moherjih pa raje ne bi. Bolje jo odnesejo mešanice materialov, kjer je notri precej umetnih vlaken. Te nitke umetnih vlaken predilnica nasuka okoli naravnih in tako preprečuje, da bi se naravna bolj drgnila eno ob drugo. Če kombiniraš pletenino na pletenino, naj bodo to predvsem twin set-i, ki so že po definiciji iz istega/enakega materiala. Oziroma, če ni twin set, naj bo zadeva res iz materailov enake sestave. Poglej Rašicine ali pa Lilacove pletenine, oboje je zelo korektno. Volnena jopica in bombažen puli - to odsvetujem. Oziroma, v normalnih pogojih taka kombinacija ravno ne naredi vtisa. Bombažne stvari se bolje kombinirajo z oblačili iz blaga. Volneni zgornji deli pa se kombinirajo z bluzicami ali pa s kosi in enakega materiala. Vendelina jr.
11. jan 2010 16:23
Vendelina jr. je napisal/a: |
@rdkapica: Hej, kaj pa pomeni tisto, "postava, daleč od idealne"....? Številki 34 in 36 označujeta bolj drobne dame in to je čisto okej. Glede števlik je takole: .... Še eno razmišljanje: Tistega o "srednjih letih" ne razumem čisto dobro. Oziroma, recimo, da mi je jasno, .... Skratka, ladies, ne iščite dolgočasnih kosov. Škoda energije za tako početje. Ko najdete lep kos oblačila (in preverjeno niste na oddelku z najstniškimi oblačili), potem si ne začnite vtepati v glavo, da je tisti kos "za mlade" in da ste ve zanj "prestare". Če nič drugega, vsaj probajte ga. |
11. jan 2010 19:15
Rdkapica, te prav razumem. Sama imam iste težave.št.40 idealna, le vse prekratko.Tako hlače kot rokavi.
Sama si pomagam tako, da ko mi uspe kje najti kaj pravega, kupim več kosov enakih. Žal potem lahko nekdo misli, da več dni nosim ene in iste zadeve, ampak le tako uspem nabrati potrebno robo.
Našla pa sem tudi eno trgovino, kjer strežejo trgovke, tako me že malo poznajo in mi nosijo na probo v kabino, da se ni potrebno kar naprej slačiti in oblačiti, pa vseeno pride včasih do tega da poiskusim po 10 hlač pa niso nobene dovol dolge.
mizarka(http://mizarka.moj-album.com/Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
malo za hec | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Pohorska omleta
Dušeno rdeče zelje