Delo v tušu

helenag  

član od: 29.8.2006

sporočila: 210

30. sep 2009 11:56

Ja, dandanes je pač tako, da službo težko dobiš, da pa najdeš delo, ki je : 1. sorazmerno dobro plačano ; 2. kjer je kolektiv res dober in se med sabo "šteka" ; 3. kamor zjutraj greš z veseljem ; TERNA. In, ker so časi kakršni pač so, smo nekateri po službah, v katerih niso izpolnjeni vsi trije pogoji. Saj veste tisto o vrabcu in golobu.... Je pa res, da je zdaj povsod, ne le v trgovinah tako, da je stranka car in da te prime, da bi kako stranko včasih tud kar poču...ker se izživljajo. Saj točno vidiš, če je stranka res neuka in potrebna pomoči al pa samo zaje... Sicer je pa tako, da se eni znajo res bolje prodati in tržiti kot drugi. Tako je pač na tem svetu in če je človek zdrav in ima voljo do dela, bi bilo prav, da je zanj tudi plačan tako, da s tem lahko PREživi. Moje mnenje, helenag

Tarja83  

član od: 17.11.2006

sporočila: 273

30. sep 2009 17:03

Ja pri inventuri cigaretov smo morale blagajnicarke pokrit same skodo, ki je ni bilo malo, na 6 delavk je prislo vsako 25 evrov...kako so zginili cigareti mi pa se danes ni jasno.....hm Tarja83

ekorenci  

član od: 9.8.2009

sporočila: 107

30. sep 2009 19:47

Najlepša hvala za vaša mnenja,jutri imam razgovor in bomo videli kaj bodo povedali,se popolnoma strinjam z vami trgovina je trgovina,po poklicu sem prodajalka ampak sem sedaj delala 10 let v gostinstvu pred 1 letom pa sem morala službo pustiti,huda bolezen v družini,sedaj ko,se je stanje malo izboljšalo pa bi zopet šla delati ekorenci

Desire  

član od: 5.4.2007

sporočila: 50

30. sep 2009 19:54

Moja hčerka dela v Tušu in je zelo zadovoljna. Res pa je da ima super šefico. Lp Desire

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

1. okt 2009 7:02

Jaz vas pa občudujem, da ste nekatere celo zadovoljne, ko delate pod takimi pogoji... Pa za tako mali denar - razumem sicer, da ti kdaj pač kaj druga ne preostane. Vem kak sistem dela ima Tuš, ker je velik sistem, dela na tem, da mu uspe vse s čim nižjimi stroški. Tudi v pisarnah, so nagneteni kot kure... Mi sodelujemu s Tušem na drugem področju, pa čeprav se že od prej nekak poznamo, ko gre za posel, bi on imel skoraj zastonj, v bistvu greš lahko v minus (si preračunaš, kje ti bo to koristilo). Na tak način dela, ker je tako velik, da si lahko privošči, problem je v tem, da pa zaradi teh treh trgovcev pri nas, ki imajo monopol, slabi Slovenska prehrambena industrija, propada, cene hrane se višajo, ljudje nimajo služb... In enkrat mi je v trgovini ena prodajalka rekla, da morajo sproti pečt kruh, ker če kaj ostane, morajo same kupit. Takrat sem si mislila, da se je pa temu tipu res malo zrolalo. Problem je pa v tem, da ko se podjetje širi, če imaš to vizijo, pri nas na kak drug način, kot da čim bolj znižaš stroške dela, ne gre... Ne vem, kako je, ko si na tej točki, če te res prevzame pohlep, ker niti približno še nisem tam in tudi mogoče nikoli ne bom, ampak iz moje trenutne situacije, tega se nikoli nebi mogla it. xxs

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

10. okt 2009 8:15

xxs je napisal/a:
Jaz vas pa občudujem, da ste nekatere celo zadovoljne, ko delate pod takimi pogoji... Pa za tako mali denar - razumem sicer, da ti kdaj pač kaj druga ne preostane. Vem kak sistem dela ima Tuš, ker je velik sistem, dela na tem, da mu uspe vse s čim nižjimi stroški. Tudi v pisarnah, so nagneteni kot kure... Mi sodelujemu s Tušem na drugem področju, pa čeprav se že od prej nekak poznamo, ko gre za posel, bi on imel skoraj zastonj, v bistvu greš lahko v minus (si preračunaš, kje ti bo to koristilo). Na tak način dela, ker je tako velik, da si lahko privošči, problem je v tem, da pa zaradi teh treh trgovcev pri nas, ki imajo monopol, slabi Slovenska prehrambena industrija, propada, cene hrane se višajo, ljudje nimajo služb... xxs
tudi sama delam v prehrambeni industriji( plače ne bom omenjala, me je sram), včasih sem delala v trgovini in sedaj sem dojela monopol slovenskih trgovcev, se sploh sprašujem kdo komu kaj prodaja! Lahko imajo akcije!!! anitram1

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

10. okt 2009 16:18

imam eno vprašanje malo izven konteksta teme, in sicer me zanima ali lahko tudi, če nisi gostinec in podobno nakupuješ v tuševih centrih cash & carry masters

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

10. okt 2009 16:49

masters je napisal/a:
imam eno vprašanje malo izven konteksta teme, in sicer me zanima ali lahko tudi, če nisi gostinec in podobno nakupuješ v tuševih centrih cash & carry masters
Včasih je bilo to mogoče, vendar si moral imeti neko kartico. Zdaj ne vem, kako je, ker naša družina že lep čas ni nič kupila tam. Zdi se mi, da ni nič ceneje v primerjavi z drugimi trgovinami. "Pakunge" pa včasih take, da te kap-gostinske pač. Jelenckova

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

10. okt 2009 17:05

Sicer me že res lep čas ni bilo tam, ampak nikdar nisem imela nobene kartice. Spomnim pa se, da so imeli nekateri, ki so kupovali za firme, c&c kartico, navadna tuševa pa v teh trgovinah ni prišla v poštev. Če je zdaj kaj drugače, pa ne bi vedela.

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

10. okt 2009 17:37

Mi smo imeli c&c kartico. Zdaj ne vem, kako je. Res že dooolgo nismo tam kupovali. Jelenckova

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti