22. avg 2012 15:20
Vendelina jr. je napisal/a: |
Jojmene, 666, razumevanje družbenih odnosov pa očitno ni tvoj forte. Kako si pa predstavljaš diskusijo, v kateri se vsi strinjajo? Drugače je pa tako, da mora biti eno svojevrstno avto-sado-mazo doživetje prostovoljno gledati nekaj, kar ti povrroča estetsko trpljenje. In verjetno je treba to trpljenje objaviti na forumu, ker potem bolj velja. Matr, kaj sem žleht. |
Naj si dovolim parafrazirati še tebe: "Jojmene, Vendelina jr., razumevanje sarkazma v mojem prejšnjem prispevku pa res ni tvoj forte. Kako si pa predstavljaš diskusijo, v kateri se vsak pogovarja s samim sabo?"
Sploh ne gre za "estetsko" trpljenje, tako ali tako pa ju ne gledam, kar sem poudaril že večkrat, kolikor sta ona dva po mojem sploh imela oddaj.
Gre za zelo preprosto stvar: če govorita v narečju/slengu/čemer koli, naj govorita v narečju/slengu/čemer koli in to tudi deklarirata. Če govorita knjižno, potem pa nima narečje vmes kaj početi.
Zdaj, če vprašate pa mene osebni, jaz knjižnega jezika sploh ne maram ("estetsko") in bi raje poslušal prleščino. Ampak javno nastopanje ima svoja pravila, ki se jih je v zrelih družbah treba držati ne iz estetskih, pač pa iz pragmatičnih in načelnih razlogov.
Saj se tudi zakonov ne držim zato, ker bi mi vsi pasali. Jaz bi raje šel dol v štacuno in sunil mleko, kot da ga moram plačati. Koliko je pa to zrelo, je pa druga stvar. Matr, kaj sem čudak.
Sporočilo je spremenil(a) 666 dne 22. 2012 15:21