25. okt 2011 19:49
Oj, rimljanka,
jaz v svojih obsesijah neizmerno uživam - hvala za to prejšnjo in komaj čakam novo. Za domače mleko ni problem, na poti v službo majcen ovinek skozi vas in ga dobiš, kolikor ga lahko neseš. Za glineno latvico moram pa za prvič še malo razmislit. Bomo videli. Vsekakor bo pa prva šarža, če ne bo zoglenela ali se ji ne bo zgodilo kaj drugega hudega, pristala na prleški plehovšnici, ker se jo bo tam zanesljivo dalo z vseh vidikov bolje preučiti kot v potici. Ne me zdaj vleči za jezik - to je tista ploščata reč, za katero eni pravijo, da je gibanica, drugi pa ob tem skočijo do neba, ker da nikakor ni, ker je vendar plehovšnica in ima samo eno plast - skratka, smetana na njej na veliki zapečeni površini tako zelo lepo pride do izraza, sploh, če se na vrhu naredi čisto tanka prosojna skorijca sladkorja, ki malo zaškrta pod zobmi, in sploh, ker spodaj ni debele plasti polne drugih omamnih okusov, ki bi prevpili smetano.
Tisto karamelno mleko, se mi zdi, bo pa super za rižev narastek.
Elaphus, prav imaš - veliko kravjih zadev je prav nebeških.
Ojoj. Kaže, da bo treba nekaj pojest.
666, prosim čimprej pošlji recept v bazo, ker traja nekaj časa, da je obljavljen. Rimljanka seveda tudi. Očitno obstaja tu gori ta hip kar velika mlečnopredelovalno navdahnjena skupnost.
Lep večer vsem!
Sonja