1. okt 2009 13:37
@Kafetarca, dobrodošla! Prav imaš, res včasih preveč iščemo napake (jaz večinoma kar lepo priznam, ko sem kak dan žleeeeht). Bom pristavila zdaj še nekaj pohval - seveda bodo tudi te čisto subjektivne, tako kot so bile "dlake v jajcih" v mojih prejšnjih postih.
Zelo sem vesela, da kuharja uporabljata ustrezno, dovolj veliko in kvalitetno kuhinjsko posodo (pri simpatičnem Damjanu še zmeraj mesijo in mešajo v -zame-premajhnih steklenih skledicah), pa njun "Kitchen aid" je tak, da ga kar sanjam, pa štedilnik, ampak najbolj me je pritegnil pa nož! Ej, to pa je nož z veliko začetnico. In fino je, da ga dosti uporabljata in tudi povesta, da je sekljanje z dobrim, ostrim nožem velikokrat hitrejše, bolj precizno, predvsem pa manj poškoduje zelenjavo itd. kot sekljanje v "mašincah" tipa multipraktik. Je pa res, da sem se v tisti nož zapičila zato, ker si že dooolgo želim tako darilo (pa mi potem vsi pravijo, da se takih ostrih reči ne sme podarjati, šmrk... - mogoče pa Miklavž še ni slišal za to vražo, kdo ve, bom še njemu pisala).
Morda ne bi bilo napak, da bi se ustvarjalci oddaje odločili, da Novakova pri pripravi hrane povesta še vsaj približne količine posameznih sestavi. Tisti, ki redno kuhamo, s tem nimamo problemov, ker imamo pač "grif" in predstavo, kaj nastane če je več enega napram drugemu, za začetnike in tiste z malo prakse (katerim je njun začetni nagovor o tem, kako ni nobem problem stopiti za štedilnik in z veseljem skuhati za svojo družino, po mojem namenjen), pa verjetno improviziranje ni tako blizu (si predstavljam).
Morda tudi ne bi bilo slabo, da bi ob posnetku oddaje na spletni strani predstavili jedilnik tistega dne s pripadajočimi recepti.
@
zzak1977 je napisal/a: |
Haha. Lepa in pametna v eni in isti osebi osebi?zzak1977 |
A se ti zdi to nemogoče?
Katero od nas povabiš na kavo, da ti potrdimo, da je to pri nas pravilo in ne izjema?
Mojca