22. nov 2011 8:17
Mislim da je pri piti nekaj štela.
Mogoče 3: 2: 1 razmerje ??Nekaj podobnega je že enkrat mislim da Mamamia napisala.
Bom pa tole pito tudi jaz danes pekla.
lp
anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/
22. nov 2011 8:17
Mislim da je pri piti nekaj štela.
Mogoče 3: 2: 1 razmerje ??Nekaj podobnega je že enkrat mislim da Mamamia napisala.
Bom pa tole pito tudi jaz danes pekla.
lp
anaevahttp://poosmiinpol.blogspot.com/
22. nov 2011 9:45
Oddaje sicer nisem gledala, ampak 3:2:1 je klasično razmerje za krhko testo (3 deli moke, 2 dela maščobe in 1 del sladkorja). V testo iz 450 g moke gre torej 300 g masla/margarine in 150 g sladkorja.
Cornellia
23. nov 2011 12:23
Popravek k zadnji oddaji:
hokaido buče ni treba lupiti.
Ko sem prvič to slišala, sem bila malo skeptična. Nato sem probala in bila prijetno presenečena, saj se v pireju ni čutilo lupine. Poizkusite.
rdkapica
24. nov 2011 13:54
Zlatiribonmb, imela sem zelo vroče olje in zelenjavo zelo na tanko narezano (smo včasih tako cvrli krompirček) in samo notr in ven, pa ni bilo okusno, mehko. Potem smo improvizirali, malo manj vroče olje, pa malo več časa notri, tudi mehko in napito olja, pa zelo vroče in malo več časa notri, zažgano itd.
Super sOncek, da ti je ratalo . Nisem sigurna, da bomo pri nas še poizkusili. Pošpricano je bilo okrog in okrog, da je bilo joj, pa zakajeno .
zvezdica55
30. dec 2011 18:56
Si je kdo zapisal recept za paradižnikovo juho?
tin1
2. jan 2012 19:59
Mogoče misliš paradižnikovo juho s proseno kašo.Jaz imam njuno zadnjo knjigo pa ti ga napišem na ZP,če želiš.
LP
jelcy
4. jan 2012 21:05
A je morda katera gledala oddajo, ko so pripravljali solato iz koromača s pomarančami? Sem pozabila kaj vse se da notri.
Branka
branka
4. jan 2012 21:19
Črne olive definitivno, drugega se ne spomnim.
žižula
4. jan 2012 23:18
Koromač. pomaranča, črne olive, oljčno olje, limonin sok in sol (iz knjige). Pa dober tek.
Lp,
Sabina
5. jan 2012 17:07
Sabina, hvala.
Branka
brankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Rogljič Croque Madame