25. sep 2009 5:47
ežoj je napisal/a: |
mambica je napisal/a: | Jaz sem našla nekaj receptov v tujih strokovnih knjigah, ki so novejšega datuma (mislim, da niso stare niti deset let). Recepti so vsepovsod enaki, takšni, kot ga je napisal Ežoj. Mene pa vseeno zanima, če kdo pripravlja to kavo?ˇ^~ˇ^~ˇ^ˇ~˘˘^^ |
Eh mambica, kaj pa če vsi recept prepisujejo iz istega vira ( edino jaz napišem odkod sem ga prepisal ).
ežoj |
Jaz imam enak recept iz knjige
Nahrhafte Landschaft, avtor Michael Machatschek, izšla pa je leta 2003 (prva izdaja pa leta 1999), je pa strokovno pregledana. Dodano je le še to, da se za otroke in starejše priporoča mešanica te kave s kakavom in mlekom. Takšna kava je namenjena krepitvi organizma, pije pa se jo naj več dni.
Na internetu sem našla, da je Michael Machatschek doktor biologije, doktoriral pa je na dunajski univerzi na temo zbiranja in uporabe divje rastočih rastlin v prehrani. No, Hedonist, zdaj pa lahko brez skrbi uživaš to kavo.
Mimogrede, kadar si jaz izpisujem iz knjig, vedno pogledam, kdo je avtor (izobrazba) in če je knjiga strokovno pregledana.
V knjigah o zdravilnih rastlinah in njihovi uporabi je kot zdravilni hrast največkrat omenjen
Quercus robur. Sem pa nekje prebrala, da obstajajo tudi vrste hrasta, katerih plodovi so zaradi velike vsebnosti sladkorjev se slajši kot kostanj.
ˇ^~ˇ^~ˇ^ˇ~˘˘^^
Sporočilo je spremenil(a) mambica dne 25. 2009 06:02