5. nov 2014 10:34
Pozdravljeni!
Sicer se prvič ogalašam tukaj pri vas, pa vseeno v upanju, da mi boste morda znali pomagati in svetovati.
Izposodila sem si eno staro temo s podobno tematiko, da ne odpiram nove.
Šivalni stroj sem si kupila že kar nekaj let nazaj, še v srednji šoli in pričela s prvimi poskusi šivanja (malo ob pomoči in nasvetih babice, malo iz knjig ter youtuba). Z znanjem šivanja nisem nič dlje od krajšanja hlač, prevleke za blazine ter kakšne enostavnejše torbice. Tudi na sam šivalni stroj in njegove dele se ne spoznam najbolje. Občasno ga dam na servis, da naredijo kar je potrebno in to je to.
Danes sem ga po nekaj mesecih spet privlekla na plano, želela nekaj sešiti in naletela na problem. Ker ne znam dobro opisat, pripenjam slike. Če se kdo kaj spozna, kaj bi bil lahko vzrok temu, kar se vidi na slikah in kaj lahko strim, vam bom hvaležna za vsak nasvet. Šivalni stroj je sicer Hofrov FIF.
Tega mi prej nikdar ni počel. Edino kar je bilo, mi enkrat je lomil igle, nekaj je bilo menda zamaknjeno, ampak to so mi na servisu popravili in je potem bil OK.
Že vnaprej hvala za vsak nasvet in LP :)
Na tej sliki se vidi, kako prva zanka spolzne tukaj mimo, približno po tretjem vbodu igle.
Prejšnji se pridružita še dve, in tako dalje, če poskusim šivati še naprej, vse zablokira.
listek