Včeraj sem obiskal gostilno Lovski dom Stol v Žirovnici. Bila je nabito polna, ljudi se je trlo tako da niti slučajno nisem dobil proste mize . Prijazna gospa, verjetno lastnica mi je razložila, da žal brez rezervacij ne gre in da nima smisla čakati, saj je vse rezevirano do ne vem kdaj. Na hitro sem pogledal jedilnik in ta obeta, tako da se bom sem zagotvo čimprej vrnil in prej seveda rezerviral.
No ampak to ni to kar sem hotel napisati. Poleg gostilne v neposredni bližini tako rekoč pri samim zunanjih mizah imajo v kletki, ki je komaj kaj večja kot kak kurnik dva odrasla medveda. Seveda je gneča pre kletko velika, polno je otrok. Hrup in vpitje , majhna površina kletke- vse skupaj dela medveda strahotno živčna. Tako sta btrezumno tekala v krogih naokoli, njun pogled je bil paničen in meni sta se zasmilila v dno duše. Kajti to kar se tam dogaja je eno navadno mučenje živali.
Zanima me, kako je s tem- kdo ima lahko zaprte divje živali takole ob gostilni, kakšni korajo biti pogoji- velikost kletke ali obore, itd....? Seveda me pa zanimajo tudi vaša mnenja in pogledi na tako strašna ujetništva medvedov. Moram poudariti, da nisem ravno tenkočuten kar se tiče tovrstnih stvari, vendar pa me je včerajšnji dogodek globoko pretresel in nedelja ni bla več tako sončna kot prej.
LP
hedonist