22. sep 2009 9:05
Opravičujem se za pozen odgovor...
Ja, zdaj sem že drugo noč brez težav preživela v isti sobi s to mrcino. :) Imela sva še eno bližnje srečanje, skoraj sem ga ujela s pomočjo mokre brisače in tupperware-style posode, pa je bil falot hitrejši in se mi je ponovno izmuznil. Sem si ga pa lahko zelo dobro ogledala in ugotovila, da je to najmanjši kuščarček kar sem ga kdajkoli videla, res je drobižek. Zgleda kot en mali krokodilček. :) Po tej epizodi se ni več prikazal, upam, da ga nisem na smrt prestrašila.
Zjutraj mu takoj odgrnem vse zavese in odprem okno, da lahko gre ven ali pa vsaj na sončenje, tako v sobo prileti tudi ogromno žuželk... Rimljanka, a misliš da si sam najde dovolj hrane ali mu moram prinesti še kakšno dodatno muho? Ali pije vodo?
Želim si ga pa spravit nazaj v naravo, ker se bojim, da mi v stanovanju pogine ali umre nasilne smrti... Imam namreč tudi mačkona, ki zelooooo rad lovi, obstaja pa tudi možnost, da ga kljub največji previdnosti speštam pri kakem premikanju pohištva ali kaj podobnega. In če se odloči oditi nazaj skozi okno, ga čaka dolga pot po zidu iz najvišjega nadstropja, in sigurno se bo našel kak sosed, ki bo tudi imel odprto okno in možno, da se bo potem preselil k njim... Ker vem, da niso vsi v bloku taki entuziasti za živali kot sem jaz, si res ne bi želela, da ga spodnji sosed mahne s čevljem. Zato si ga želim ujeti in ga spraviti v kolikor toliko varno naravo. Če bi bile razmere drugačne, bi ga pustila pri miru, tako pa... No ja, hvala vsem za odgovore. :) MamaF, sweets, bom poskusila s steklenico z muho in malo medu. Upam, da mi uspe. Poročam. :)
LP, Eva