OPOMBA: Prijateljica ni prijavljena na KulSlo, zato piše pod mojim nickom
Lep pozdrav
Morda je med vami kakšna pravnica, socialna delavka ali kdo, ki je imel enake / podobne težave.
Torej, v tretjem mesecu nosečnosti me je zapustil partner. Celo nosečnost nisva imela stikov, sedaj pa je otrok star dva meseca in mi bivši kar naenkrat ne da miru. Po vsej sili želi priznanje očetovstva, čeprav mi da jasno vedeti, da za otroka ne misli skrbeti. Grozi mi z DNK analizo krvi, da bo šel na CSD in izsilil testiranje, da on ima pravice.
Žali me, me spravlja v slabo voljo, jok. Polno dojim in posledično otrok vse moje stiske čuti, prejoče mi večino dneva, cele noči ga imam na rokah, sem neprespana, izmučena, ne morem normalno ne jesti ne piti, čeprav se zavedam, da s tem delam škodo sebi in otroku.
Z živci sem na koncu. Sploh si ne predstavljam, da bi oče otroka izsilil stike, saj ga dojim, otrok ga sploh ne pozna, ne pozna njegovega glasu, njegovega vonja in ko sem mu to omenila, je rekel, da kaj kompliciram, saj otrok nič ne čuti. Hallo???? Mi je celo predlagal naj kakšno knjigo preberem, kajti njemu se zdi da nič ne naredim prav, vpričo otroka vpije name in mi meče naprej marsikaj kar me boli v dno duše, prav išče besede s katerimi bi me maksimalno užalil, našteva mi le svoje pravice, ves čas zahteva podpis očetovsta, ureditev preživnine, želi si predpisanih sikov z otrokom.
Zanima me kako je s stiki, če je otrok v bistvu še zelo majhen, dojenček, polno dojen? Kako sploh potekajo takšni stiki med dojenčkom in očetom? Ali obstaja zakon ali kakšen predpis, ki očetu daje pravico oz. mater lako prisili, da pošlje otroka na DNK analizo? Kaj če jo mati zavrne?
Groza me je prihodnosti.
Za vaše morebitne predloge, mnenja in nasvete sem vam že vnaprej hvaležna.
mamica03