18. sep 2009 9:44
Ojla, tudi jaz sem si ga privoščila na sejmu v Celju, bila sta dva ponudnika, na veliko opevana "ameriška romba" draga ko pes in še ena firma ( ne bom delala reklame) , ki prodaja kitajske, mene to sicer nič ne moti , samo de dela, saj tako vemo da se večino tehničnih stvari izdeluje tam. Kar se tiče nove rombe sem zelo skeptična poslušala sem prepričevanje enega prodajalca pa drugega obadva pa prodajata Rombo, interpretirala sta mi precej različne podatke glede globinskega stepanja, ko sem jih vprašala zakaj je njihov 3 x dražji od konkurenčne firme, ki je prodajala nekaj metrov naprej, so mi zabrusili da je tudi toliko boljša in da če hočem da mi bo delal tri mesece ali da ga bom imela v vitrini naj ga kar kupim pri konkurenci, ker to so "kitajčki" na njihovi rombi pa ravno tako piše na podnjem delu - made in China, ampak baje po patentu. Evo tako sem odšla h konkurenci, ker so bili dosti bolj prijazni, ko pa sem njih vprašala zakaj imajo sosedje tako dragega so mi samo rekli, da je bil pač eden izmed prvih na trgu, ki je zastavila visoko ceno in sedaj ne morejo tako drastično spuščati cene, pa še direktni uvozniki niso, potem pa tako vemo kam pridejo cene preko posrednikov. Za robotka, ki je po izgledu nekoliko bolj robusten in višji od rombe ima pa zato tudi večji zabojnik za smeti sem odštela 290 €. Seda pri nas že nekaj dni veselo sesa in čisti, ko pridemo domov ni sledu o smeteh po tleh , moram ga pohvaliti da je priden pa še zgovarja se ne
. Res pa je da mu koti delajo nekoliko težav, preprogo lepo posesa, tako da za dnevno vzdrževanje čistoče je super za kakšno generalko pa seveda ne . Toplo priporočam
Blitva