14. sep 2009 8:42
Atina, nekaj možnosti: - ko mešaš čokolado in maščobo, mora biti tekoča zadeva na (a) pravi temperaturi in (b) mora se svetiti kot ogledalo in še potem, ko se že totalno sveti, jo jaz še malo s kuhalnico premešam - v nasprotnem so zmeraj kake pikice - v čokoladi so različni odstotki sedimentov in npr, če je v čokoladi več kakava, so še kakšni drugi sedimenti (piše:rastlinski sedimenti) in potem to dela pikice - hladilnik naredi pikice in meglice (voda in te stvari, saj si naravoslovka in znaš to bolje razložiti od mene) Sicer so pa pikice zelo okej vzorec (meni je okej) in se ne bi sekirala. Če te pa stvar nazarensko moti, pa drugič prelij zadevo še s tenko plastjo ganache+svetli rum. Najprej klasiš čokolado, potem pa še fino šajn ki gre takole (navajam količine za torto) 2 dl sladke smetnane, 20 dag čokolade, 0,2 dl svetlega ruma (količine so blazno enostavne, a vidiš proporc?) in boš imela najbolj svetleč preliv na biskvitu. S tem medve s stanči včasih polijeva kakšno kreno torto in deluje. Vendelina jr.