10. sep 2009 9:27
S temle zadnjim japajinim stavkom se globoko strinjam.
Načeloma pa nimam nič proti lepotnim operacijam v primerih, ko gre za kak popravek - na primer nosu, ušes, tudi prsi, trebuha ali zadnjice, saj nekomu nezadovoljstvo z videzom lahko krepko greni življenje (poznam gospo, ki si je pri 60 letih dala operirat nos in je od takrat kot prerojena, kot da je ponovno zaživela). Tudi me ne moti, če si kdo ravna kakšne gube po obrazu. Ni mi pa všeč, ko se pri tem pretirava, ko ljudje naenkrat niso več podobni samim sebi in se na daleč vidi, da je bil opravljen poseg (ko iz tankih ustnic nastanjeo srčaste na primer). Tudi moške poznam, ki hodijo na lepotne posege na obrazu in drugih delih telesa, ti so mi še bolj smešni kot nekatere ženske.
Bolj od tega me moti sprenevedanje in zanikanje, češ jaz pa nisem bil(a) na nikakršni lepotni operaciji. Kar nekaj žensk poznam, ki so jim malce posesali maščobo po trebuhu, bokih ali zadnjci in je njihov nasmeh na ustnicah veliko širši, kot je bil prej. In tudi ne skrivajo, kaj so si privoščile. Če jim znese, zakaj pa ne?
Kot povsod drugod, bi rekla - nekaj malega lahko dobro dene, pretiravanje je pa lahko že groteskno.
Mamamia
mamamia