10. sep 2009 11:53
tjas je napisal/a: |
Počasi s smiljenjem, no, vse je namreč v vaši glavi. Če boste psičko pravilno navadili na boks, ga bo sprejela kot svoj dom, koča, varno zavetje, ga bo imela zelo rada. Poleg tega bo to uporabno in fajn npr. ko boste na dopustu. Veliko lažje je pustiti psa v hotelski sobi.Če imaš psa navajenega na box, to ne pomeni, da je stalno not zaprt, ampak da je zaprt v času, ko je sam doma. Tudi iz varnostnih razlogov. Če se npr. iz dolgčasa odloči, da bo kaj zgrizel, lahko pride do zdravstvenih težav/zapletov (košček lesenega stola se lahko zatakne v sapnik, pena iz povštra lahko naredi zamašek v prebavilih in pes še umre od tega...).Tortica, če bi se slučajno odločila za box, ti lahko pošljem ena zelo fajn in preprosta navodila za navajanje psa na kletko, ki nam jih je dala naša pasja učiteljica in jih delimo tudi vsem, ki na novo vzamejo psa.Pa poglej še na bolho, tam se dobi veliko rabljene pasje opreme tudi za polovico denarja. tjas |
Se zelo strinjam. Pri mojih znancih je točno tako - psička ima tudi v hiši (v dnevni sobi) postavljeno kletko, prekrito z odejico, seveda znotraj obloženo s "povšterčki" in ona ta svoj "zaporček", ki ima sicer vedno odprta vrata, dojema kot svoje varno pribežališče, kadar hoče spati, imeti mir ali pa si noter zvleče žvečilno "bikovko" in jo tam v miru obdeluje. Ko so hodili s psičko kampirat, ni bilo nobenega problema z zapiranjem v kletko (ponoči), ker jo je psica že od doma poznala kot svoj "varni kotiček", kjer ima mir pred zunanjim svetom.
Vam povem še mojo - mačjo prigodo. Doma imam plastični transporter za prevažanje mačk k veterinarju in se oba prav "grebeta", kdo ga bo zasedel za popoldansko siesto, pa čeprav se oba v njem niti stegniti ne moreta. Sem prav vesela, da transporterja nista povezala z neprijetno vožnjo z avtom oz. "špikanjem" pri doktorju, ampak ga dojemata kot svojo "votlinico", tako da tudi nimam nobenih problemov s prepričevanjem, da je treba noter, kadar je pač res treba.
Mojca