9. sep 2009 12:29
Tudi jaz sem ponosna teta dveh punck (8 in 11 let) in tudi pri nas se pojavlja problem, kaksno darilo naj jima kupim za posebne priloznosti. Osebno sem se odlocila, da jih za darilo nekam peljem in se jima posvetim ves dan (kar se zaradi sluzbenih obveznosti zgodi precej poredkoma). Tako smo bile ob priliki prvega obhajila v Benetkah, pa na smucanju, na celodnevnem rolanju, na morju, v Briski jami, v mestu na nakupovanju in sta si sami izbrali darilo v primernem cenovnem razponu.... Bolj kot darilo samo pa nam je pomembno, da smo skupaj in da se imamo lepo. Moram povedati, da me zadnje case posnemajo tudi drugi tete in strici in da puncki blazno uzivata, ko s tem ali onim gresta na izlet, vse poslikata in potem doma starsem pripovedujeta, kaj sta videli.
Prijateljica, ki ima dva otroka, "ki tudi imata vse", sploh ne sprejema vec daril za otroke, pac pa samo denarno protivrednost. Na polico v kuhinji je postavila zaprto skatlico, v katero tete, strici, nonoti in prijatelji polozijo denarno protivrednost (npr. ce se je stric namenil, da bo kupil lego kocke za 10 evrov, vrze v skatlico 10 evrov - otroka pa ne dobita nobene igrace). Obicajno za denarni znesek ve, samo tisti, ki je denar dal v skatlico. Ob koncu leta se skatlico odpre in skupaj pogleda, koliko denarja se je nabralo in za tisti denar si cela druzina privosci nekaj lepega: skupne pocitnice, bazen za na vrt, smucanje,....
ribica