8. sep 2009 14:35
obrni se na frino...
uh, pardon, vidim, da me je že prehitela. Frina je zakon tulka
8. sep 2009 14:35
obrni se na frino...
uh, pardon, vidim, da me je že prehitela. Frina je zakon tulka
8. sep 2009 20:59
JApaja, si kdaj pomislila, da me je družba šolala in da sem imela možnosti, da sem pridobila dovolj izkušenj.
Čeprav bi lahko napisala ZS, sem se odločila, da sem napisala informacijo v taki obliki, da je razumljiva vsem, ker znabiti, da bo še komu prišla prav. Previdnost je mati modrosti.
F r i n a
8. sep 2009 21:43
frina, hvala za te zelo koristne informacije. kleoneznan uporabnik
8. sep 2009 21:54
Lepo je slišati, da te je družba šolala in da zdaj daješ družbi nazaj. To se meni zdi lepo in smiselno. Med dobrimi sem tudi jaz boljša in med slabimi sem tudi sama slabša. Na koncu koncev ne bomo mogli živeti drugače kot v solidarnosti. Kaj mi pomaga vse bogastvo, lepote in pamet tega sveta, če ostanem v njem edina? Če sem najlepša, najpametnejša, najbogatejša...živi dolgčas! Sem pa na KulSlo opazila velike razlike med komentarji in komentarji. In med komentatorji in komentatorji. Nekateri povedo, kar jih dotični vpraša in nesebično in brez ven metanja pomagajo, če lahko, sicer se ne oglasijo. Drugi izkoristijo đingl in solijo pamet. Na dolgo in široko. Vehementno, poniževalno, zakompleksano. Ker spadaš med nesebične in s konkretnimi nasveti pripravljene pomagati, ker se ne delaš norca iz ljudi v stiski, ker znaš prisluhniti drugemu in ne zgolj sebi, zato, Frina, sem napisala, da si zaslužiš en kup kofetov in veeelik šopek rož! In bodimo dobri, slabih je že tako in tako dovolj! japaja
8. sep 2009 22:04
japaja je napisal/a: |
Frina, ti se pa res razdajaš! Si zaslužoš ne en kofe ampak sto kofetov in veeelik šopek rož!!japaja |
FRINA! tale komentar sem tudi jaz razumela kot en lep kompliment.
Bom jaz začela s kavo, dvema ali tremi, velja?
Vanja
9. sep 2009 8:41
Frina, lepo si to napisala in vse razložila.Jaz bi te samo malo popravila: vse je odvisno od sodnika/sodnice. Poznam primer, kjer se v zakonu kupljen avto ni delil, ker je ona imela dvakrat manjšo plačo od njega in je sodnica rekla "NE". Potem pa pride dokazovanje, kaj je ona plačevala, kupovala itd.... Dolgotrajno. Najbolje, najhitreje in najmanj boleče je, da se o vsem prej dogovorita, topita do notarja in tam naredita notarski zapis, kjer se vse zapiše; kaj in komu in koliko bo znašala preživnina. Potem se s tem zapisom vloži na sodišču zahteva za razvezo zakonske zveze in si "en, dva, tri" razvezan, brez kakršnih koli težav. mimoza5
9. sep 2009 8:53
Anitram, preberi frinin prispevek na prvi strani - večkrat, raje enkrat preveč kot enkrat premalo, tisti del o delitvi premoženja pa še posebej - in še danes do odvetnika. Vendelina jr.
9. sep 2009 10:09
Delitev premoženja ni vedno pol/pol, ampak je odvisno tud od dohodkov. Pri tem se kot pomembni delež šteje tudi vzgoja otrok, skrb za gospodinjstvo, pomoč drugemu zakoncu.
Čeprav bi bilo razmerje v plači 1: 2, to ne pomeni, da je delež enkrat večji. Je pa logično, da so lahko rešitve različne od pol/pol. Končna delitev je pa prosta presoja sodnika. Tam pa igrajo pomembno vlogo argumenti.
V iskalnik odtipkajte geslo " zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih" in poglejte v zakon, kjer je to opisano.
F r i n a
10. sep 2009 8:16
japaja je napisal/a: |
Frina, ti se pa res razdajaš! Si zaslužoš ne en kofe ampak sto kofetov in veeelik šopek rož!! japaja |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nacho čips gostija
Casarecce iz čičerike z bučo, porom, brokolijem, šetrajem, parmezanom in olivami